Viața organismului nostru se desfășoară conform ceasului intern, reglat de bioritmuri. Funcționarea pielii, ca unul dintre organe, se supune și ea acestui program.

Îngrijirea pielii pe ore

Programul este individual pentru fiecare om, însă putem urmări o anumită legitate, care permite planificarea îngrijirii pielii în conformitate cu bioritmurile corpului. Folosirea produselor cosmetice și efectuarea procedurilor speciale vor fi mult mai eficiente dacă veți ține cont de procesele care au loc în piele. Bioritmurile sunt cele care determină alternarea acestor procese, de aceea este foarte important să ne organizăm îngrijirea pielii conducându-ne de acestea, adică pe ore. Totodată trebuie să ținem cont de faptul dacă suntem ciocârlii sau bufnițe, diferența dintre ciclurile acestora constituind în medie 2 ore.

De la ora 23 până la ora 4.  Perioada optimă pentru somn. În această perioadă are loc regenerarea celulelor. Un somn sănătos și profund în aceste ore asigură păstrarea tinereții și frumuseții. Se știe că divizarea celulelor în faza de somn profund are loc de 8 ori mai activ decât în alte ore.

De la ora 4 până la ora 6. Perioada în care se declanșează procesele de activizare a tuturor sistemelor organismului. În piele încep să funcționeze anumite mecanisme  care previn îmbătrânirea. Toate cremele, măștile și uleiurile aplicate înainte de somn încep să acționeze, pentru că în această perioadă țesuturile absorb substanțele biologic active conținute în ele, pentru satisfacerea necesităților proprii.

De la ora 6 până la ora 8. Treptat, procesele de regenerare se reduc la minimum, iar către ora 7 pielea este pregătită pentru eforturile și solicitările din ziua respectivă. În această perioadă este bine să aplicați produse care previn deshidratarea și care protejează împotriva razelor ultraviolete. Pe lângă îngrijirea exterioară, trebuie să ajutați pielea și din interior. Pentru aceasta beți un coctail cu vitamine.

Îngrijirea pielii pe ore

De la ora 8 până la ora 13. Este perioada intensificării circulației sangvine, de aceea pielea poate suporta sarcini semnificative. Sunt ore favorabile pentru injecții subcutanate, operații cosmetologice și alte proceduri. După ora 11 se activizează glandele sudoripare, de aceea ar fi bine să vă verificați și să corectați machiajul aplicat dimineața. 

De la ora 13 până la ora 16. Este perioada de regres în organism, însoțită de scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de hormoni. În această perioadă pielea este predispusă spre formarea de riduri, produsele cosmetice și substanțele biologic active nu sunt absorbite, de aceea măștile nutritive și procedurile cosmetice sunt inutile.

De la ora 16 până la ora 18. A doua perioadă de activizare a întregului organism: circulația sangvină se îmbunătățește, iar țesuturile sunt alimentate mai bine cu oxigen. În aceste ore sunt foarte folositoare exercițiile fizice, plimbările la aer liber, benefice atât pentru organism în întregime, cât și pentru piele. După ora 17 pielea asimilează activ substanțele nutritive și reacționează favorabil la toate procedurile cosmetice. Această perioadă durează până la ora 21, fiind optimă pentru vizitele la cosmetolog.

Îngrijirea pielii pe ore

De la ora 18 până la ora 20. În această perioadă pragul de durere este scăzut. Este optimă pentru procedurile de epilare și corectare a sprâncenelor.

De la ora 20 până la ora 21. Timpul de pregătire a pielii pentru odihnă. Cea mai bună îngrijire este curățarea feței de cosmetice, praf și murdărie. După aceea aplicați o cremă hrănitoare, pentru ca aceasta să se absoarbă înainte să mergeți la somn.

De la ora 21 până la ora 23. Este perioada în care organismul se pregătește pentru eliminarea toxinelor și reziduurilor. Folositoare pentru piele sunt băile și sauna. Transpirația va ajuta la curățirea acesteia. Dar trebuie să țineți cont de faptul că băile și saunele frecvente sunt contraindicate persoanelor care au probleme cu venele.

Sursa