mamaplus

Dermatolog Olga Melnic: ”Nu folosiți crema hidratantă de zi atunci când afară sunt în jur de 0 grade”

-
//
08.12.2021

Iarna este o perioadă mai dificilă, mai ales pentru pielea mai uscată. Ca să protejăm pielea în această perioadă trebuie să înțelegem în primul rând ce se întâmplă, susține medicul dermatolog Olga Melnic. Încălzirea centralizată usucă foarte mult aerul în încăpere şi atunci pielea mai uscată suferă mai mult, pentru că nu produce atât de mult sebum. 

Practic, nu mai avea acea cremă proprie, or nu mai este suficientă. Vara, când este cald, aerul este mai umed şi nu petrecem atât de mult timp în încăpere şi atunci şi secreția de sebum este mai mare. Iarna, toate acestea lipsesc şi pielea se usucă.

"Trebuie să ştim că avem nevoie de o bună hidratare. Să folosim creme mai grase ca să putem impiedica evaporarea filmului hipolipidic şi să-l întreținem. Eu le recomand pacienților cu piele uscată iarna, să schimbe cumva crema de zi, cu cea de seară. Când aplicăm crema hidratantă atunci când ieşim din casă, iar temperatura este aproape de 0, nu facem bine pielii, pentru că acea apă care se află în cremă, poate să înghețe la suprafața pielii. Atunci să folosim cremă hidratantă seara şi o cremă mai grasă pe timpul zilei", a spus medicul.

Totodată, ar mai trebui să ținem cont și de faptul că în sezonul rece fluctuațiile de temperatură dăunează pielii.

"Sunt persoane care suferă de aceste schimbări de temperaturi. Vorbim aici despre persoanele care suferă de cuperoză. Aceste variaţii de temperatură chiar pot agrava reacțiile vasculare, iar tenul suferă mult mai mult. Pielea mai grasă rezistă mai bine pe timp de iarnă, dar pielea mai uscată se schimbă la suprafaţă. Începe să se irite. Dacă apelăm la nişte proceduri de întreținere în cadrul clinicilor ar fi minunat. Creme, măşti, mezoterapie", a precizat medicul. 

Medicul dermatolog Olga Melnic recomandă să includem în alimentația zilnică uleiurile, pentru că crema noastră proprie se face din uleiuri din lipidele pe care le avem în organism şi apă. Dacă avem un aport necesar de omega 3 şi 6 şi apă, atunci putem fi siguri că avem din ce produce acel film hipolipidic care ne protejează.