Din cauza utilizării anumitor șampoane din comerț absolut nepotrivite pentru tipul tău de păr, a fixativelor sau a vopsirii permanente, s-ar putea să te confrunți cu mătreața care este inestetică și poate duce la multe complexe. Totuși, din multitudinea de remedii naturiste existente la momentul de față, cele cu adaos de lămâie au câștigat încrederea mai multor femei și tocmai de aceea am decis să le împărtășim cu tine.

Principalul factor care duce la apariția mătreții este, de multe ori, ciuperca Malassezia, însă acidul citric din lămâie poate combate această ciupercă.

Iată cum poți combate mătreața cu ajutorul sucului de lămâie:

  • Lămâie cu ceai: atât lămâia, cât și ceaiul verde au proprietăți antimicrobiene și antioxidante, care pot combate mătreața și pot calma scalpul iritat.

Mod de preparare: Amestecă ½ ceașcă de ceai verde foarte concentrat cu zeama de la o lămâie. Aplică acest amestec pe scalp, înante de a spăla părul. Lasă lămâia și ceaiul să acționeze în jur de 30 de minute, apoi șamponează părul și clătește-l cum o faci de obicei. Balsamul de păr aplică-l numai pe vârfuri, nu și la rădăcina firelor. Folosește acest remediu antimatreață de 2 ori pe săptămână și în cel mult 2 săptămâni vei observa o îmbunatățire a situației.

  • Lămâie cu oțet de mere: zeama de lămâie, dar și oțetul de mere au aciditate crescută, reușind să combată ciuperca ce a cauzat mătreață.

Mod de preparare: Amestecă 4 linguri de oțet de mere cu 2 linguri de zeamă de lămâie și, folosind o dischetă demachiantă și aplică soluția antimătreață pe scalpul curat. Clătește apoi cu apă călduță din belșug și lasă părul să se usuce. Folosește acest remediu după fiecare spălare a părului, până când scapi definitiv de mătreață. Apoi, poți folosi în continuare remediul măcar o dată la două săptămâni, pentru a te asigura că mătreața nu revine.

  • Lămâie și ulei de migdale: în timp ce aciditatea lămâii combate ciuperca ce a cauzat mătreață, uleiul de migdale hidratează scalpul și, datorită conținutului mare de vitamina E, ameliorează iritația și inflamația. Poți completa acest amestec și cu câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai, acesta având proporietăți antiseptice.

Mod de preparare: Amestecă 3-4 linguri de ulei de migdale încălzit cu 2 linguri de zeamă de lămâie și, dacă dorești, cu 5-6 picături de ulei de arbore de ceai. Aplică amestecul pe scalp înainte de a spăla părul. Masează pielea capului folosind mișcări circulare, apoi lasă remediul antimatreață să acționeze cel puțin 15-20 de minute. Clătește cu apă, șamponează părul și apoi clătește iar. Repetă această operațiune de două ori pe săptămână pentru rezultate rapide.

  • Lămâie și iaurt: enzimele și aciditatea iaurtului, combinate cu aciditatea sucului de lămâie, combat rapid mătreața.

Mod de preparare: Amestecă 2 linguri de iaurt cu 1 lingură de zeamă de lămâie, dar și cu una de miere de albini naturală. Aplică amestecul pe tot scalpul și lasă-l să acționeze cel puțin 20 de minute. La final, spală-ți părul ca de obicei și clătește-l bine. Trebuie să folosești acest amestec la fiecare spălare a podoabei capilare, adică de 2-3 ori pe săptămână, pentru eficiență maximă.