Știați că, spre deosebire de bărbați, femeile sunt de patru ori mai predispuse afecțiunilor localizate la nivelul picioarelor? Principala cauză care conduce la apariția acestora este încălțămintea imperfect adaptată. Îngrijirea picioarelor este cel puțin la fel de importantă ca și igiena dinților. Acordă-le așadar la fel de multă atenție și la fel de mult timp, și cu puțin ajutor din partea remediilor naturiste, poți ține la distanță problemele picioarelor!

mamaplus

La nivelul picioarelor se află mai multe glande sudoripare, decât în orice altă regiune a corpului, astfel încât mirosul neplăcut este o problemă des întâlnită, mai ales în anotimpul cald.

Cheia evitării acestei probleme este igiena exigentă. Spălați picioarele în apă călduță (nu fierbinte) în fiecare seară și dimineață, utilizând un săpun antibacterian. Clătiți picioarele cu apă rece și apoi ștergeți-le viguros, insistând pe spațiile dintre degete. La final, aplicați pudra de talc cu lavandă sau lămâie.

Purtați șosete din bumbac, iar în anotimpul cald purtați sandale. Evitați să purtați pantofi vara. Schimbați șosetele în fiecare zi și nu purtati niciodată aceeași pereche de pantofi două zile la rând, întrucât uscarea completă a pantofilor ale loc în minim 24 ore.

mamaplus

Calozitățile și bătăturile se pot îndepărta prin exfolierea cu ajutorul unei pietre ponce, în timpul băii, când straturile de keratină se înmoaie. După această procedură se aplică o crema emolientă.

Pentru o hidratare profundă vă recomandăm Numismed Balsam pentru picioare cu Uree 10%.

mamaplus

Balsamul pentru picioare cu uree 10% oferă îngrijire specială pentru pielea extrem de uscată, aspră şi tocită a picioarelor, piele cornoasă şi cu bătături. Împreună cu proprietăţile deosebite de hidratare, eficienţa ridicată a Ureei protejează pielea împotriva reapariţiei îngroşării şi a neplăcerilor cauzate de bătături.

Pantenolul acționează eficient la vindecarea fisurilor. Untul de Shea stimulează regenerarea celulară și hrănește pielea uscată în profunzime. Clorura de argint stopează dezvoltarea bacteriilor pe piele și previne inflamațiile. Folosită cu regularitate, această cremă va face ca picioarele dvs. să-şi regăsească supleţea şi catifelarea pierdută.

mamaplus

Produsele pentru îngrijirea picioarelor Numismed le găsiți în farmaciile Orient și Farmacia Familiei.