Ai probleme cu mătreața şi nu ştii cum să le rezolvi? O îngrijire adecvată, un tratament bun şi puțină grijă sunt câteva trucuri pentru un păr sănătos.

Cum îți îngrijeşti părul:

1. Regula numărul unu pentru o îngrijire corectă a părului afectat de mătreață este spălatul frecvent cu un şampon special,adecvat tipului de păr. În funcție de cât de repede se îngraşă părul, te poți spăla zilnic sau la 2-3 zile, nu mai rar.

2. Şamponează şi masează scalpul timp de 5 minute, ca şi cum ai face un masaj capilar. Nu te folosi însă de unghii, deoarece vei face mai rău, agresând pielea capului şi stimulând astfel producerea de mătreață.

3. La final, clăteşte foarte bine părul, pentru a îndepărta orice urmă din produsul utilizat. Pentru părul gras este recomandată diluarea câtorva picături de zeamă de lămâie sau de oțet de mere în apa folosită pentru clătirea părului.

4. Dacă vei alterna produsele, vei avea rezultate mult mai bune. Prin folosirea frecventă a unui singur şampon antimătreață, pielea se obişnuieşte cu acel produs şi mătreața reapare.

Tratamente naturiste:

1. Uleiul de măsline şi mierea de albine te pot ajuta să scapi de mătreață şi sunt ideale pentru hidratarea unui păr uscat. Pentru asta ai nevoie de două lingurițe de ulei de măsline, două lingurițe de miere de albine, o linguriță de mentă uscată, o linguriță de piper negru măcinat, o picătură de ulei de mentă şi o picătură de ulei de piper.

Amestecă uleiul de măsline cu mierea de albine, apoi adaugă menta, piperul şi uleiurile. Aplică soluția pe părul nespălat şi masează uşor scalpul timp de 10 minute. Limpezeşte cu apă călduță, după care şamponează-ți părul.

2. Dacă vrei să scapi de mătreață încearcă o mască cu rozmarin, ideală pentru un păr normal. Prepară-ți cu ajutorul unui robot de bucătărie o mixtură din ulei de măsline şi frunze de rozmarin, în aceeaşi cantitate, în funcție de lungimea părului.

Poți să aplici pe păr şi ulei de rozmarin, pe care-l găseşti în magazinele cu produse naturiste. Masează-ți scalpul cu această mixtură, las-o să acționeze timp de 15 minute şi spală-te apoi în mod obişnuit.

3. Masca hrănitoare cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie este benefică pentru un păr gras, eliminând şi mătreața. Amestecă într-un bol trei linguri de ulei de măsline extravirgin şi zeama de la o lămâie, până ce soluția devine omogenă.

Aplică masca la rădăcina firului de păr cu un disc demachiant sau tampon de vată, masând uşor. Las-o să acționeze aproximativ 30 de minute, masând din când în când scalpul, după care spală cu şampon şi clăteşte cu apă călduță.

Produse speciale:

1. Şampoanele antimătreață dau rezultate bune în aproximativ 15 zile de utilizare frecventă. Acestea conțin substanțe care luptă împotriva ciupercilor responsabile de apariția mătreții şi reglează secreția de sebum la nivelul scalpului.

2. Ingredientele-cheie ale unui şampon antimătreață sunt sulfatul de seleniu, zincul, gudronul, acidul salicilic. Acestea stopează şi tratează mătreața.

Sfat: Evită folosirea zilnică a produselor pentru păr (fixativ, spumă, ceară etc.). De asemenea, nu este indicat să te vopseşti, deoarece elementele chimice din compoziția unor astfel de produse vor irita şi mai mult scalpul.