Ani la rând învățăm să aplicăm corect machiajul, pentru a sublinia părțile bune și a ascunde imperfecțiunile. Însă nimeni nu ne spune că machiajul trebuie nu doar aplicat, ci și îndepărtat corect. Astfel veți păstra și culoarea tenului, și sănătatea pielii, iar ridurile vă vor da de furcă cu zece ani mai târziu.
1. Machiajul trebuie îndepărtat zilnic
Din păcate, multe femei înțeleg acest lucru mai aproape de 30 de ani. Iar unele, se pare, dorm nedemachiate. Nu există o metodă mai simplă de a face rău pielii. Nu uitați că, pe lângă produsele cosmetice, pe față se așază, pe parcursul zilei, praf și impurități, iar toate acestea se amestecă cu sebumul produs. Iar tot acest cocktail, iertată ne fie expresia, doarme împreună cu dumneavoastră, exact atunci când pielea trebuie să se refacă după o zi grea. Imaginați-vă acest tablou în culori vii, lăsați lenea la o parte și alocați-vă cinci minute pentru o demachiere corectă.
2. Folosiți produsele în ordinea corectă
Pentru început trebuie să vă spălați cu un remover și abia apoi să îndepărtați resturile de machiaj cu un șervețel special sau un burețel pe care ați aplicat lăptișor sau loțiune. Din aceeași cauză, pentru început trebuie să îndepărtăm de pe piele impuritățile majore, praful și sebumul, iar abia apoi să spălăm cu grijă resturile de cosmetice, de altfel există riscul de a „împinge” murdăria mai adânc în piele și de a ne lua rămas bun de la pielea sănătoasă și de la culoarea frumoasă a tenului.
3. Îndepărtați tot machiajul cu un singur șervețel
Nu degeaba fața este împărțită în diverse zone. Nu trebuie să îndepărtați fondul de ten de pe obraji și rujul de pe buze cu același șervețel sau burete cu care veți îndepărta apoi machiajul de pe pleoape. Pielea de sub ochi este foarte fină, pentru aceasta nu sunt potrivite astfel de produse agresive ca fondul de ten și fondul de obraji. De aceea folosiți mai multe șervețele și bureți, lupta cu ridurile premature este mai costisitoare.
4. Îndepărtați rimelul cu un produs cu două faze
Rimelul este un produs „controversat”. Întâi căutăm îndelung un rimel care să se țină bine pe gene, să le alungească, să le confere volum. Iar apoi ne chinuim să îl îndepărtăm de pe gene. Ca urmare acesta se depune într-un strat subțire sub ochi. Considerăm această umbră ca semn al oboselii, dar, de fapt, este vorba de compoziția agresivă a rimelului, care este foarte dăunătoare pentru pielea fină a pleoapelor. În plus, și genele nedemachiate corect devin fragile și încep să cadă. Nu aveți în plan să faceți tratamente și pentru gene? Atunci îndepărtați resturile de rimel cu un produs cu două faze și lăsați genele și pielea feței să se odihnească.
5. Alegeți produse corecte pentru îndepărtarea machiajului
Regula este simplă. Produsele ușoare de tipul concealer-ului, cremei BB și mouss-ului trebuie îndepărtate cu demachiante pe bază de apă – tonic, loțiune sau apă micelare. Artileria grea, de tipul fondului de ten, fondului de obraz, rimelului, rujului și altor produse cosmetice agresive vor fi îndepărtate cu removere pe bază de ulei. Poate fi vorba despre lăptișor sau orice alt produs pentru demachiere. Atunci când cumpărați un produs nou, fiți atente la compoziția acestuia.
6. Spălați-vă cu apă de temperatură corectă
Și apa fierbinte, și cea rece nu sunt prea potrivite pentru demachiat. Prin urmare, folosiți apă călduță, de aproximativ 20-25 de grade. Iar când ați terminat procedurile de îndepărtare a machiajului, puteți clăti fața cu apă rece, pentru a închide porii. Sau să folosiți cubulețe de gheață pe bază de infuzii de plante.
7. Alegeți produsele cosmetice în funcție de tipul pielii
Acest lucru este important, pentru că riscați să uscați și mai mult pielea uscată și din contra, tenul gras să îl faceți și mai strălucitor. Toate acestea doar din cauza alegerii incorecte a produselor demachiante. Fiți atente, obligatoriu, pentru ce tip de piele este produsul pe care vreți să îl achiziționați. Și nu uitați să aplicați cremă după ce ați curățat fața, pentru a evita senzația de întins.
8. Alegeți un scrub cu duritate optimă
Și scrub-ul trebuie ales în funcție de tipul pielii. O piele sensibilă și uscată are nevoie de un scrub cât mai delicat. Pielea combinată și grasă poate fi curățată cu unul mai dur. Dacă în timpul aplicării sau spălării scrub-ului aveți senzații neplăcute, înlocuiți produsul cu unul mai fin, pentru a nu traumatiza pielea.
9. Uscați corect pielea după spălat
Tapați cu atenție pielea pentru a îndepărta apa, nu frecați fața, pentru a nu trauma pielea și a nu o întinde. Folosiți mai bine, în loc de prosoape de baie, șervețele de bumbac, care absorb bine resturile de umezeală și nu dăunează pielii.