„Când îți vorbește o femeie, observă ceea ce îți spune cu ochii”, a spus odată Victor Hugo, marele poet francez. Și oare nu putem să-i dăm dreptate? Doar ochii ne pot spune multe lucruri despre o singură persoană. Aceștia joacă un rol semnificativ în interacțiunea umană și construirea încrederii.

Însă odată cu înaintarea în vârstă, ochii își pierd din expresivitate și formă din cauza mai multor motive: blefaroptoza (pleoapa căzută), anume ea dă senzația de ochi triști. Pe lângă pleoapa superioară, poate fi afectată și cea inferioară. Așa-numitele „pungi infraorbitale” la fel duc la apariția efectului de ochi obosiți. Aceste pungi sunt adesea colorate într-un albastru difuz sau violet pronunțat și sunt greu de ascuns. Oboseala reală sau retenția de lichide agravează situația. Nu mai e nevoie să menționăm și ridurile în jurul ochilor care adaugă ani buni înfățișării tale.

Ce este blefaroplastia și cum te scapă de aspectul ochilor obosiți?

Medicina estetică vine cu o soluție perfectă pentru această problemă. Datorită operației de blefaroplastie sau plastiei pleoapelor, efectul ochilor obosiți poate fi eliminat rapid și, atenție, fără cicatrici. Această intervenție este una dintre cele mai solicitate proceduri printre pacienții cu vârstele cuprinse între 40 și 70 de ani. Înlăturarea surplusului de piele la nivelul pleoapelor și eliminarea cearcănelor contribuie considerabil la întinerirea aspectului și îmbunătățirea conturului pleoapelor. O asemenea operație poate șterge aproape 10 ani de pe fața pacientului!

mamaplus

În funcție de solicitarea și nevoile pacientului există două tipuri de intervenții chirurgicale asupra pleoapelor:

  • Blefaroplastie superioară – îndepărtarea excesului de piele de pe pleoapa superioară și reinserția mușchiului ridicător;
     
  • Blefaroplastie inferioară – înlăturarea pungilor de sub ochi și reducerea aspectului obosit.

În recomandările postoperatorii oferite de orice chirurg estetician cu experiență se numărăr evitarea pe termen de 24 de ore a activităților ce necesită încordarea privirii și zero expunere la vapori fierbinți. Rezultatele sunt vizibile imediat după această operație estetică. Partea bună este că ele sunt pe termen lung și nu implică riscuri legate de înrăutățirea vederii pacientului, ba chiar o pot îmbunătăți (operația scade riscul apariției astigmatismului, legat de pleoapa căzută).

Și dacă ai decis că ai nevoie de ambele intervenții chirurgicale de „întinerire” a ochilor, trebuie să știi la ce să te aștepți în urma acestei proceduri. Mai întâi, ar fi bine să scapi de câteva prejudecăți legate de procedura de blefaroplastie.

Mai jos îți elucidăm adevărul din spatele miturilor false despre blefaroplastie:

Expresie permanentă de mirare după blefaroplastie (Greșit!)

Operația de blefaroplastie nu are legătură cu liftingul frontal sau cel al sprâncenelor. Procedura este minim invazivă și nu necesită intervenții suplimentare. 

Medicul estetician păstrează forma naturală a ochilor și nu se implică în celelalte zone ale feței.

Cicatrice vizibilă pe pleoapa inferioară după blefaroplastia transconjunctivală (Greșit!)

Chirurgia estetică calitativă (cum este cea din clinica Alter-MED) propune doar incizii în locuri invizibile, astfel nu rămân cicatrici postoperatorii. 

Metoda de incizie utilizată nu lasă absolut deloc cicatrici externe în urma procedurii.

Ar mai fi nevoie de intervenții repetate, după blefaroplastie (Greșit!)

Efectul obținut prin blefaroplastie este permanent. Nu este nevoie de intervenții repetate. 

mamaplus

De aceea este foarte important să alegi un doctor profesionist și de încredere. Un estetician respectabil nu va face erori de acest gen.

Dacă te-ai decis că blefaroplastia este o alegere perfectă pentru tine, atunci la clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică Alter-MED te așteaptă chirurgi esteticieni experimentați, gata să te consulte și să-ți ofere servicii de calitate.

Sună la numărul de telefon 022 58 98 22 și scapă de 10 ani cu o singură operație estetică!