„Bujorii din obrăjori” înfrumusețează femeia, îi conferă un aer tineresc și plin de viață. Vă mai amintiți de cartea lui Margaret Mitchell „Pe aripile vântului”? Arta frumuseții ar trebui învățată de la Scarlett O’Hara, care a știut întotdeauna cum să își accentueze atuurile. „Obraji de trandafir, ochi de smarald, zise el sărutând mâna lui Scarlett.”

Aplicarea fardurilor de obraz

Fardurile sunt necesare pentru a împrospăta culoarea, a corecta forma și a sublinia trăsăturile naturale ale feței. Fardurile sunt de diferite tipuri: uscate (compacte sau pudră) sau grase (sub formă de cremă), precum și mate, iluminatoare și sidefate. Există și farduri sub formă de perle.

La alegerea fardului de obraz trebuie să țineți cont de culoarea pielii și a părului. Pentru majoritatea femeilor se potrivesc nuanțele bej-roz. Dacă aveți piele deschisă la culoare, vi se potrivesc mai bine nuanțele reci, iar dacă v-ați bronzat – culorile mai calde. Femeilor cu păr deschis li se potrivesc culorile piersică și coral, celor cu păr negru – culoarea ruginii și nuanțele cafenii, iar celor roșcate – nuanțele spre galben sau oranj.

Fardurile trebuie să se combine cu întreg machiajul. Ele trebuie alese după culoarea rujului. Pentru rujurile de nuanțe calde optați pentru farduri calde și invers. În cazul machiajului de seară folosiți farduri de culori mai aprinse comparativ cu machiajul de zi. Pentru seară sunt potrivite fardurile sidefii, în schimb ziua puteți folosi farduri cu o nuanță mai închisă decât culoarea pielii.

Aplicarea fardurilor de obraz

Fardurile grase se aplică cu un sponge, iar cele uscate – cu pensule speciale, un pic mai mici decât cele folosite pentru aplicarea pudrei. Fardurile uscate se folosesc doar după utilizarea pudrei, iar cele cremoase – imediat după fondul de ten sau baza de machiaj. Fardurile de tip cremă se aplică peste fondul de ten sau crema de zi și apoi fața se pudrează.

Puteți folosi concomitent ambele tipuri de farduri. Pentru aceasta aplicați fardul cremos, pudrați fața, apoi aplicați fardul uscat pe pomeți cu ajutorul unei pensule mari. Cantitatea de farduri pe față trebuie să fie moderată, de altfel ele nu se vor privi natural.

Fardurile se folosesc în următoarea succesiune: la început ele se aplică pe o anumită zonă, iar apoi se retușează în așa fel încât culoarea feței să devină uniformă și să nu existe linii de contrast. Blush-ul se aplică pe pomeți, apoi pe frunte și la urmă de bărbie. Pentru a îmbunătăți culoarea feței, aplicați un pic de farduri uscate de-a lungul liniei părului, începând de la urechea dreaptă până la cea stângă, apoi omogenizați nuanțele.

Blush-ul este folosit și pentru corectarea formei feței, după următorul principiu: pe porțiunile care trebuie trecute pe planul doi se aplică fard mai închis la culoare, iar pe cele care trebuie accentuate – fard de nuanțe mai deschise.

Aplicarea fardurilor de obraz

Atunci când nu avea posibilitate să își cumpere produse cosmetice, Scarlett O’Harra folosea diverse trucuri pentru a rămâne la înălțime: „Apoi, după ce se asigură că n-o vedea nimeni, se ciupi de obraji ca să le dea mai multă culoare și-și mușcă buzele ca să le facă mai roșii.” Așa procedează femeile adevărate pentru a arăta grozav în orice situație. Fiți mereu frumoase!

Sursa