Dacă vă epilați regulat cu ceară, este bine să citiți cu atenție articolul de mai jos, în care sunt examinate principalele tabuuri în cazul acestei metode de îndepărtare a părului nedorit, precum și cinci recomandări utile, care vă vor permite să faceți procedura mai puțin dureroasă și mai eficientă.

5 „da” și „nu” ale epilării cu ceară

5 cele mai principale „nu”-uri ale epilării cu ceară

1. Renunțați la scrub cu o săptămână înainte de epilare și nu îl folosiți în decursul săptămânii de după. În timpul procedurii, pielea va fi curățată de celulele moarte cu ajutorul cerii.

2. Rugați cosmeticiana să nu folosească în timpul epilării pudră care conține talc (există studii care demonstrează că este cancerigenă) – este mai bine să o înlocuiți cu pudră de porumb sau ulei.

3. Nu permiteți cosmeticienei să folosească ceară purificată – înainte în saloane ceara era folosită repetat, după ce erau îndepărtate firele de păr. Dar acest lucru este absolut inacceptabil din punctul de vedere al igienei.

4. Nu epilați firele de păr de pe alunițe sau în zonele eczemelor fără permisiunea dermatologului. Este mai bine să le tăiați pur și simplu.

5. Nu îmbrăcați lenjerie strânsă și de dantelă după epilare – aceasta irită tegumentele și poate provoca creștere firelor de păr sub piele.

5 „da” și „nu” ale epilării cu ceară

5 cele mai principale „da”-uri ale epilării cu ceară

1. Pentru ca epilarea să decurgă ideal, îngrijiți pielea corect: în timpul dușului folosiți pe zonele problematice geluri cu extract de arbore de ceai de lămâie, arnică și gălbenele – acestea curăță, calmează pielea și elimină inflamația, menținând pH-ul pielii.

2. Mergeți la epilare în a doua jumătate a ciclului menstrual, atunci durerea va fi mai mică.

3. În timpul epilării cu ceară întrebați cosmeticiana unde este produsă rășina. Portugalia, Spania, America de Sud sunt garanția calității.

4. Dacă vă epilați acasă, aplicați ceara pe picioare pe direcția creșterii firelor de păr și îndepărtați-o cu ajutorul fâșiilor de hârtie împotriva creșterii acestora. Ceara fierbinte, de exemplu la subraț, trebuie aplicată pe și împotriva direcției de creștere. Dacă firele de păr sunt scurte, este mai bine să aplicați ceara împotriva direcției de creștere, pentru a le ridica și a le putea prinde.

5. Nu alternați tipurile de epilare. Dacă faceți de mult timp epilare cu ceară, iar o dată dați cu lama, țineți cont că următoarea epilare cu ceară va fi mult mai dureroasă.

5 „da” și „nu” ale epilării cu ceară

Sursa