mamaplus

Cum să scapi de grăsimea de pe abdomen. 8 sfaturi pe care să le pui în aplicare chiar acum

-
//
11.09.2020

Metabolismul fiecărei persoane este diferit, iar înainte de a începe orice plan alimentar, este esențial să îți cunoști corpul, dar și nevoile acestuia. Pe lângă grija pe care o acorzi alimentației, trebuie să te preocupi și de exercițiile fizice.

O problemă cu care se confruntă multe femei este grăsimea de pe abdomen. Dacă ai încercat până acum mai multe metode să scapi de ea și nu ai reușit, nu ar trebui să te simți vinovată și nici să pui foarte mare presiune pe tine. Așa că, venim în ajutorul tău cu o serie de sfaturi utile care te vor ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen și pe care le poți pune în aplicare chiar acum:

1. Calculează-ți caloriile

Poate că nu ești obișnuită ca la fiecare masă să îți calculezi caloriile, dar iată că ar trebui să faci asta de acum. Specialiștii ne îndeamnă să urmăm o dietă care are calorii potrivite nevoilor noastre. Mâncatul în exces și necontrolat poate duce la acumularea unor kilograme. 

„Nevoile calorice se bazează pe mai mulți factori, dar cei mai importanți sunt sexul, vârsta, greutatea, înălțimea și nivelul de activitate”, spune dieteticiana Stephanie Ferrari.

Pentru că metabolismul fiecărei persoane este diferit, este important să discuți cu un dietetician care îți va analiza stilul de viață și istoricul medical, astfel încât să îți spună care este numărul de calorii de care ai nevoie.

2. Nu consuma prea mult alcool

Consumul de alcool nu ne va ajuta să reducem din grăsimea de pe abdomen, ne spun specialiștii. Un pahar cu o băutură alcoolică poate avea de la 80 până la 150 de calorii. Un consum excesiv de alcool poate determina ficatul să depoziteze acele grăsimi în corp, ducând astfel la o creștere în greutate. Așa că, ar trebui să limitezi pe cât posibil consumul de alcool.

3. Încearcă să ai o alimentație bazată pe plante

În ultima vreme se vorbește tot mai des despre dietele pe bază de plante. Adevărul este că multe studii ne arată că atât vegetarienii, cât și veganii, au o greutate mult mai mică față de restul persoanelor. Iar asta se datorează faptului că alimentele pe bază de plante sunt bogate în fibre. Cercetările spun că femeile care au adoptat o astfel de dietă au o probabilitate redusă de a avea o valoare prea mare a circumferinței taliei. Consumă mai multe legume, cereale integrale și proteine vegetale, precum fasole, nuci, semințe și produse din soia.

4. Renunță la grăsimile nesănătoase

Grăsimile trans sunt acelea care cresc nivelul colesterolului rău (LDL). Pe lângă asta, consumul lor poate duce și la apariția bolilor cardiovasculare. Experții ne îndeamnă să evităm produsele de patiserie, fursecurile, biscuiții și înghețata.

5. Mănâncă mai multe proteine

E important ca alimentația ta să conțină și proteine. Ca să îți fie mai ușor, ar trebui să consumi între 20 și 30 de grame de proteine la fiecare masă, din surse care au un conținut scăzut de grăsimi saturate și carbohidrați procesați. Însă, nu trebui să confunzi asta cu un consum mai mare de carne. În afară de carne, există și alte surse de proteine, precum cereale, fasole, leguminoase și nuci. 

6. Nu evita alimentele integrale

Alimentele integrale sunt acelea pe care le găsești și în natură și care nu au trecut prin prea multe procese. Specialiștii ne spun să consumăm cât mai multe alimente sub forma pe care le regăsim în natură pentru că sunt bogate în vitamine, minerale și fibre care ne mențin sănătoși. Orientează-te către fructe, cartofi dulci, cereale integrale, proteine slabe și ouă. 

7. Nu mai mânca alimente procesate

Consumul de dulciuri și de mâncare de tip fast-food nu te va ajuta să reduci grăsimea de pe abdomen. Carbohidrații prelucrați, cum ar fi înghețata, prăjiturile, biscuiții, covrigii și pâinea albă cresc nivelul de insulină, ceea ce duce la acumularea unor kilograme. Pe lângă că sunt bogate în carbohidrați, aceste alimente conțin și multe calorii. Vei observa că, atunci când consumi alimente care conțin zahăr, îți va crește și pofta de mâncare, așa că, vei fi tentată să mănânci mai mult. Dacă alegi să diminuezi consumul sau chiar să renunți complet, vei observa o schimbare semnificativă în felul în care te simți, dar și cum arăți.

8. Obișnuiește-te să faci sport

Un stil de viață echilibrat presupune o alimentație sănătoasă, dar și sport. Mulți experți consideră că trebuie să te concentrezi asupra antrenamentelor pentru a crește masa musculară și a arde mai multe calorii, accelerând prin acest fel și metabolismul. Însă trebuie să ai în vedere că, dacă faci antrenamente intense, nu înseamnă că trebuie să neglijezi dieta pentru că ea joacă un rol important.