Întotdeauna am sărbătorit venirea Anului Nou împreună cu părinții. Aveam parte de atenție chiar și atunci când veneau oaspeți. Iar acum, când am trecut de 30 de ani, nici nu-mi pot imagina Revelionul în afara casei părintești! În casa părinților, înconjurat de atenție, orice copil se simte fericit. Scriu acest articol pentru părinții care nu știu cum să sărbătorească Anul Nou împreună cu copilul.
Sărbătorile în familie, care adună în jurul mesei toată familia, aduc bucurie, în primul rând, copilului. Revelionul este o sărbătoare de familie, pe care o așteaptă absolut toți copiii. Pentru ei este perioada minunilor și a magiei, a cadourilor și a surprizelor. Toți copiii îl așteaptă pe Moș Crăciun, care le aduce daruri. Dar pentru micuți, mai important decât însuși cadoul, este atmosfera minunată de poveste. Este foarte important ca, pe lângă cadou, să dăruim copilului bucurie și zâmbete, pentru ca acest sentiment minunat să îi rămână în minte pentru mulți ani de acum încolo.
Dacă în casa Dumneavoastră Revelionul este o sărbătoare de familie, care adună toate rudele și prietenii, copilul simte căldura atmosferei din casă și, fără îndoială, este mai fericit.
O familie unită, părinții iubitori, sărbătorile de familie și tradițiile îi oferă copilului, din cea mai fragedă copilărie, sentimentul de dragoste, permanență, siguranță și confort sufletesc. Un astfel de copil cunoaște lumea mult mai activ. El învață mai ușor, se simte mai sigur pe sine și își determină mai cu încredere calea sa în viață.
Nu îi înțeleg pe acei părinți care își trimit copilașii la bunici în noaptea de Revelion. Este inadmisibil! Mama și tata lipsesc, în schimb vine un moșulică necunoscut, îmbrăcat în roșu, și insistă să i se spună poezii… Un adevărat coșmar! Cum să nu organizăm o adevărată sărbătoare de Revelion acestor ființe micuțe și plăpânde, copilașilor noștri iubiți? Nu vreau să jignesc rudele iubitoare, dar pentru copii cei mai importanți sunt părinții. În plus, mama și tata sunt mereu la serviciu și copiilor le este dor de ei. Nu ignorați dorința micuțului de a petrece timpul împreună. Să facă vizite și să se distreze părinții pot și pe întâi ianuarie…
Noaptea de Revelion este atât de scurtă, însă noi, adulții, ne străduim din răsputeri să prelungim aceste momente magice. Așteptarea Anului Nou este mult mai emoționantă decât sărbătoarea în sine. Și copiii noștri știu acest lucru, de aceea ne cer să împodobim bradul încă din noiembrie, participă la decorarea casei, pun mereu aceleași întrebări. Iar noi trebuie să implicăm cât mai activ copiii în aceste pregătiri de sărbătoare, să le povestim cum a ajuns brăduțul în casa noastră, cine este Moș Crăciun și cum reușește el să ducă daruri tuturor copiilor într-o singură noapte. În aceste zile magice străduiți-vă să oferiți copiilor o sărbătoare adevărată – confecționați împreună cărți poștale și jucării de brad, mergeți cu toții să cumpărați cadourile de sărbătoare și ascultați neapărat părerea Șefului… Și nu uitați să faceți o repetiție generală pe 19 decembrie – în această noapte Sfântul Nicolaie pune în ghetuțele copiilor cuminți dulciuri…
Știți, și acum îmi amintesc desenele animate pe care le dădeau la televizor în seara de Revelion. „Moș Gerilă și lupul sur”, „Moș Gerilă și vara”, „Călătoria de Revelion”, „Când se aprind brazii”, „Poveste de iarnă”, „Omul de zăpadă-poștaș”, „12 luni”, „Iarna în Prostokvașino” și multe alte desene animate vechi vor întări speranța copilului Dumneavoastră în minunile de Revelion. Iar părinții, în acest timp, vor avea posibilitatea să pregătească masa de sărbătoare.
Nu uitați să fotografiați copilul lângă brad în costume de sărbătoare, iar pozele nu trebuie să fie neapărat foarte studiate. Atunci când micuțul cântă un cântecel sau spune o poezie, filmați-l. Ceasul bate ora 12, iar copilașul nu doarme încă – nu uitați să faceți un filmuleț! Să nu credeți că pozele și filmulețele video sunt doar pentru părinți. Copiii țin minte astfel de momente, iar peste câțiva ani, când veți viziona împreună aceste scurte filmări, veți vedea câte amintiri frumoase vor ieși la suprafață.
Fie ca în casa Dumneavoastră sărbătorile și tradițiile de familie să adune toți oamenii dragi în jurul mesei de sărbătoare, într-o atmosferă caldă și prietenoasă. Fie ca ele să aducă doar dispoziție bună, emoții pozitive și amintiri frumoase! Părinții alături, atenție cât încape, un tort nemaipomenit de gustos și cadoul dorit! E un vis care poate fi îndeplinit atât de ușor! Nu-i așa?
Moș Crăciun cu plete dalbe
A sosit de prin nămeți
Și aduce daruri multe
La fetițe și băieți!
La Mulți Ani și Crăciun Fericit!