mamaplus

Zmeura, bună pentru creșterea fertilității și combaterea depresiei

-
//
22.06.2020

De un roşu vibrant, cu un gust rafinat şi delicat, zmeura este o sursă bogată de vitamine, minerale şi antioxidanți cu reale beneficii pentru întregul organism. Consumul zilnic al acestor fructe ne poate feri de numeroase probleme de sănătate, cum ar fi cancerul, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare şi infertilitatea.

Mai ales că acum e sezonul lor, profită din plin şi bucură-te de gustul delicios al acestor fructe delicioase. Află mai jos ce beneficii are zmeura pentru sănătatea ta!

Zmeura ajută în procesul de slăbire

Zmeura este săracă în calorii şi bogată în fibre, ceea ce o face esențială în alimentația zilnică. Zmeura este foarte sățioasă şi ajută la prelungirea procesului de digestie, astfel că nu vei resimți foamea la scurt timp după ce tocmai ai mâncat. De asemenea, fibrele insolubile ajută la menținerea greutății corpului, iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime şi prevenind astfel instalarea unor afecțiuni severe.

Zmeura ar putea reduce riscul de cancer

Zmeura conține de 10 ori mai mulți antioxidanți decât roşiile. Nivelul crescut de antioxidanți din aceste fructe luptă împotriva cancerului, protejează celulele împotriva deteriorării cauzată de moleculele instabile, numite şi radicali liberi. Acestea conțin, de asemenea, acid elagic despre care se spune că este un compus anti-carcinogenic.

Zmeura, bună pentru fertilitate

Studiile recente arată că un consum regulat de zmeură creşte şansele de a concepe bebeluşi atât la femei, cât şi la bărbați. Nivelul crescut de vitamina C şi magneziu este esențial pentru fertilitatea femeilor şi bărbaților. Antioxidanții din zmeură protejează sperma, ajută procesul de concepție şi reduce riscul avortului spontan.

Zmeura încetineşte îmbătrânirea tenului

Antioxidanții din zmeură încetinesc procesul de îmbătrânire prin neutralizarea radicalilor liberi din corp. Antocianinele, coloranții care dau culoarea zmeurei, pot, de asemenea, să confere strălucire pielii. În plus, ei stimulează producerea colagenului, menținând tenul impecabil, împiedicând astfel apariția ridurilor de expresie. Mai mult decât atât, antocianinele ajută la eliminarea bacteriilor şi a ciupercilor care se pot dezvolta pe suprafața pielii, prevenind infecțiile şi apariția coşurilor.

Zmeura luptă împotriva depresiei

Zmeura este bogată în vitamina B şi acid folic. O mână plină de zmeură te poate scoate din starea de disconfort emoțional instant. De asemenea, datorită conținutului de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic şi menține tensiunea sângelui, iar mineralele precum fierul, cuprul şi magneziul ajută la producerea globulelor roşii, țin la distanță anemia şi previn oboseala în exces.

Nutrienții denşi din fructe ajută şi la îmbunătățirea vederii, reduce inflamațiile gastrice şi ajută digestia.