mamaplus

Zece super-alimente cu un conținut redus de calorii

-
//
24.08.2020

Cu siguranță, vara este cel mai bun sezon pentru a scăpa de kilogramele nedorite. Căldura și activitățile în aer liber îți mai taie din pofta de mâncare, iar sortimentul vast de fructe și legume este foarte atractiv. Care sunt totuși alimentele ce favorizează slăbirea și te ajută să-ți menții o stare de bine, află în cele ce urmează.

Merele verzi

Merele sunt o mare sursă de compuși nedigestibili care diferă în soiuri. Studiile arată că acestea ajută la vindecarea obezității. Merele verzi sunt utile pentru creșterea bacteriilor prietenoase din colon, datorită cantității mari de compuși nedigerabili, cum ar fi polifenoli și fibre alimentare și conținut scăzut de carbohidrați. Merele verzi ar putea preveni unele afecțiuni legate de obezitate și inflamații cronice care duc la diabet. Refac echilibrul bacteriilor sănătoase din colon și stabilizează procesele metabolice care influențează inflamația și senzația de sațietate.

Sparanghel

Sparanghelul are vitamine și minerale cu calorii și sodiu scăzute. Conține o cantitate bună de vitamina B, A, C, acid folic, fibre, tiamină, acid folic, cupru, crom, seleniu, mangan, fosfor, magneziu, riboflavină, fier, niacina, potasiu, rutină, zinc și calciu. 90 g de sparanghel oferă 20 de calorii, ceea ce face să fie unul dintre cele mai bune alimente pentru slăbit.

Broccoli

Broccoli este unul dintre alimentele benefice pentru toți cei care încearcă să piardă în greutate. Acesta este format dintr-o cantitate foarte mică de calorii și conține mai puțin de 1% grăsime. În afară de faptul că vitamina C poate fi găsită și în broccoli brut sau ușor aburit și s-a dovedit că îmbunătățește capacitățile organismului de ardere a grăsimilor pe parcursul unui antrenament. Diferite cercetări au concluzionat, de asemenea, că organismul folosește vitamina C pentru a face carnitina, un compus care inspiră organismul să transforme grăsimea în combustibil, mai degrabă decât să o depoziteze că grăsime corporală.

Varza de Bruxelles

Consumul frecvent de varză de Bruxelles este extrem de benefic pentru pierderea în greutate. Varza de Bruxelles are un conținut foarte redus de calorii (jumătate de cană 78 de grame de varză de Bruxelles fiartă și drenată cântărește aproximativ 28 de calorii și 5,26 grame fibră dietetică) și o cantitate mică de grăsime. În același timp, o cantitate uriașă de Vitamina C în varza de Bruxelles ajută organismul să ardă grăsime în timpul exercițiilor fizice moderate. O cantitate suficientă de vitamina C ajută la creșterea oxidării grăsimilor corporale în timpul exercițiilor fizice moderate sau de intensitate.

Cercetători de la Universitatea de Stat din Arizona au descoperit că exercițiile fizice au ars mai multă grăsime odată ce li s-a administrat 500 mg de vitamina C sub formă de pastile în fiecare zi timp de o lună decât cei care nu și-au crescut aportul. Astfel, se recomandă să consumați o cantitate suficientă de fructe și legume bogate în vitamina C, precum varza de Bruxelles în fiecare zi. Recomandarea este să beți un pahar de lămâie fierbinte înainte de exerciții și să includeți jumătate de cană varză de Bruxelles la micul dejun pentru a pierde în greutate.

Castraveți

Castravetele elimină toxinele și deșeurile din organism. De asemenea, tratează eficient artrita, deoarece curăță acidul uric. Asistă la secreția de urină. De asemenea, îmbunătățește funcția ficatului, rinichilor, vezicii urinare și a funcției pancreatice. Este eficient pentru controlul diabetului și al tensiunii arteriale. Consumat în mod regulat, castravetele este de mare ajutor în pierderea în greutate.

Aportul zilnic de suc de castraveți ajută la tratarea eczemelor și a gutei. Adăugarea de castraveți la dietă previne probleme stomacale și pulmonare. Îmbunătățește flexibilitatea mușchilor, promovează circulația sângelui și calmează nervii. Castravetele este bogat în minerale care împiedică despicarea unghiilor pe degetele de la picioare și pe degete.

mamaplus

Fenicul

Semințele de fenicul au fost consumate de sportivii olimpici antici greci, astfel încât să câștige forță, dar nu greutate. Femeile romane au mâncat semințe de fenicul pentru a preveni creșterea în greutate. Săracii au mâncat semințele în Evul Mediu, când nu mai aveau nimic altceva sau în zilele de post pentru a opri foamea. Semințele de fenicul sunt delicioase, dulci și ajută la reducerea poftei de mâncare prin stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Feniculul este utilizat pentru a îmbunătăți condițiile stomacului balonat. Trezirea semințelor după masă îmbunătățește respirația.

Grepfrut

Grapefruit este un excelent suprimant al apetitului în comparație cu alte alimente. Mirosul de grapefruit scade foamea, de aceea grapefruit este adesea inclus în dietele de slăbit. Acest fruct este bogat în fibre care ajută la mulțumirea foamei și, de asemenea, evită consumul excesiv. Declanșează eliberarea de colecistokinină, care este un hormon care organizează sucurile digestive și ajută la suprimarea foamei.

Spanac

Spanacul posedă o cantitate adecvată de vitamine și minerale precum calciu, vitamina A, fosfor, potasiu și fier. De asemenea, conține proteine la nivel ridicat. Aproximativ 91% din conținutul spanacului constă din apă. O porție de 30 de grame (1 cană) de spanac conține 0,86 grame de proteine, 0,12 grame de grăsimi și 1,09 grame de carbohidrați. Aceeași cantitate are 8,4 mg de vitamina C, 0,057 mg de riboflavină, 0,023 mg de tiamină și 0,217 mg de niacină. Frunzele verzi de spanac oferă aproximativ 30 mg de calciu, 0,81 mg fier, 15 mg fosfor, 167 mg potasiu și 24 mg sodiu.

Dovlecel

Zucchini are o cantitate redusă de calorii, dar, de asemenea, ajută la funcționarea completă a organismului. Acesta satisface stomacul fără mai multe calorii și este un plan alimentar sănătos. Dovleceii au o cantitate mare de apă și fibre împreună cu cantitatea redusă de calorii. Oamenii care urmează o dietă ar trebui să adauge zucchini care oferă beneficii enorme pentru sănătate.

Lămâi

Din cele mai vechi timpuri, lămâile sunt promovate ca aliment pentru pierderea în greutate și există câteva teorii care să le dovedească. O teorie comună este aceea că fibra de pectină solubilă prezentă în lămâie se extinde în stomac, ajutându-vă să vă simțiți sătui pentru mai mult timp.

O altă teorie susține că un consum regulat de apă caldă cu lămâie vă ajută să slăbiți. Cu toate acestea, se știe că apa potabilă crește numărul de calorii pe care le ardem, deci poate fi apă în sine care ajută la pierderea în greutate, nu lămâile.

Alte teorii sugerează că compușii vegetali din lămâi pot ajuta la pierderea în greutate. Cercetările arată că compușii vegetali din extractele de lămâie pot ajuta la prevenirea sau reducerea creșterii în greutate în mai multe moduri.

Adăugați la curele de slăbire și: brânză de vaci proaspătă, avocado, nuci, carne de vită slabă, carne de pui, ouă.