mamaplus

Zeama de murături: 7 beneficii neașteptate

0
//
25.05.2020

Zeama de murături are un conținut bogat de substanțe nutritive care revitalizează tot organismul. Aceasta se obține în urma procesului de fermentație naturală (preparate doar din apă și sare, nu și cele care au în compoziția lor oțet), fiind îmbogățită cu acizi lactici, probiotice, vitaminele A, B1, B2, B6, B9 (acid folic) și C.

Este practic un supliment

De ce să cheltuiți bani pe suplimente de vitamine atunci când zeama de murături conține nutrienți? Vitaminele cheie, inclusiv vitamina C și vitamina E, ajută la stimularea sistemului imunitar și la eliminarea radicalilor liberi din corp. De asemenea, acidul lactic din compoziția ei ajută la asimilarea proteinelor și a fierului, protejând astfel organismul de virusuri și bacterii.

Vindecă mahmureala

Zeama de murături este una dintre cele mai rapide cure antimahmureală. Proprietățile de hidratare ale sucului de murături și refacerea electroliților vor ajuta la ameliorarea senzației de greață.

Stimulează sistemul digestiv

Zeama de murături reprezintă o sursă excelentă de probiotice care au rolul de a proteja flora intestinală. De asemenea, zeama de murături îmbunătățește tranzitul intestinal, previne balonarea și senzatia de preaplin după masă.

Este indicată în afecțiunile respiratorii

Răgușeala și durerile de gât pot fi combătute cu o cană de zeamă de murături diluată cu apă caldă, de 2-3 ori pe zi, până la ameliorarea simptomelor. Cercetătorii suedezi au descoperit că bacteriile care se găsesc în zeama de murături ajută la prevenirea bolilor de plămâni. Probioticele din această zeamă sunt la fel de eficiente ca antisepticele, ducând la distrugerea bacteriilor periculoase care provoacă pneumonia. De asemenea, persoanelor cu astm bronșic li se recomandă zilnic zeama din varză murată.

Calmează durerile menstruale

Crampele abdominale din timpul perioadei dificile a lunii sunt ameliorate de consumul de zeamă de murături.

Este indicată în constipație

3-4 pahare cu acest leac stimulează digestia și ajută la dezintoxicarea traiectului digestiv. Zeama de murături are și efect detoxifiant datorităță conținutului bogat de substanțe nutritive, revitalizând organismul, tonifiindu-l și luptând împotriva anemiei.

Te poate ajuta să slăbești

Zeama de murături stimulează arderea grăsimilor.