mamaplus

Usturoiul verde – un ingredient cu proprietăți antibiotice, bun pentru întreaga familie

0
//
27.05.2020

Usturoiul verde este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene și un adevărat medicament minune. Această plantă conţine şi o substanţă cu proprietăţi antibiotice. Totodată, usturoiul verde mai are în componență vitaminele A, B1, B2 și C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu,  siliciu şi alicină, substanţă cu un puternic efect antibiotic. Efectul lui îl putem vedea în perioadele de răceală şi gripă sau în convalescenţă.

Proprietăţile sale nu se opresc aici! Usturoiul verde este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. S-a constatat reducerea incidenţei cancerului pulmonar la cei care mănâncă usturoi verde, acesta înlăturând o parte din efectele negative ale fumatului.

De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale, contribuind la creşterea poftei de mâncare, reducând tensiunea arterială.

Aşadar iată câte motive sănătoase pentru a include această plantă puternic aromată în dieta noastră zilnică! Mai ales, în această perioadă, când îl găsim atât de proaspăt şi apetisant în pieţe!