În perioada sărbătorilor de Paști vom consuma mai multe ouă decât în mod obişnuit, motiv pentru care este bine să ştim atunci când alimentul nu mai este bun de consum. Un simplu test pe care îl poate face oricine în casă ne ajută să vedem dacă oul este proaspăt sau stricat.
Pentru a afla cât de proaspăt este oul, Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, ne învaţă cum să facem testul ouălor.
"Ştiați că Ouăle stricate (rele) plutesc la suprafața apei? Dacă trebuie să testăm prospețimea ouălor, le vom pune într-un pahar cu apă rece. Cu cât oul este mai proaspăt, cu atât el se va scufunda mai repede.
Atunci când nu se respectă condițiile de depozitare, ouăle vor pluti la suprafața apei, indicându-ne că el trebuie aruncat", este mesajul transmis de cercetătorul român Dan Vodnar, pe pagina de Facebook.
Aşadar, înainte de a ne apuca să vopsim ouăle de Paşte, este indicat să le testăm mai întâi, pentru a vedea cât de proaspete sunt.