mamaplus

Trei tipuri de băuturi pe care trebuie să le eviți dacă vrei să slăbești

-
//
02.12.2021

O greutate corporală normală poate fi menținută cu ajutorul unui stil de viață sănătos. Acesta include alimentația, odihna și exercițiile fizice regulate. Când vine vorba de alimentație, există anumite produse și băuturi pe care trebuie sp le eviți cu orice preț dacă vrei să slăbești. De asemenea, trebuie să știi că o dietă universală nu va funcționa pentru toată lumea. Este necesar să o adaptezi la propriul organism, de preferat, cu ajutorul unui specialist în nutriție. Caloriile sunt mai ușor de ingerat atunci când sunt consumate în formă lichidă. Astfel, poți consuma diverse băuturi fără să conștientizezi care este nivelul real de calorii.

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de socializare 3 tipuri de băuturi la care trebuie să renunți atunci când ții dietă.

  • Sucurile cu fructe consumate în exces, pot accentua pofta de mâncare şi chiar accelera creşterea în greutate. Fructele se pot consuma ca atare pentru a-şi păstra aportul de fibre, iar atunci când vi se face poftă de suc de fructe puteți opta pentru limonadă neîndulcită sau apă infuzată, variante mult mai sănătoase şi mai prietenoase cu silueta.
     
  • Cafeaua consumată cu frişcă sau sirop poate fi o adevărată bombă calorică. Astfel de băuturi pot ajunge să aibă numărul de calorii echivalent unei prăjituri, iar marea problemă este că de cele mai mute ori cei care le consumă nu le calculează la totalul caloriilor dintr-o zi. Sfatul meu pentru cei care optează pentru cafea cu frişcă sau sirop şi nu pot bea cafeaua simplă este să înlocuiască aceste variante cu cafea cu lapte de migdale sau matcha latte. Însă mare atenție, nu mai mult de o cafea pe zi, deoarece cafeaua aduce un plus de stres organismului, iar consumată în exces poate inhiba procesul de slăbire.
     
  • Smoothie-urile ar trebui şi ele evitate dacă vă doriți să slăbiți. Smoothie-urile sunt greu de estimat caloric şi deseori le trecem cu vederea. Pe lângă fructe şi legume, într-o astfel de băutură regăsim ingrediente sănătoase, însă cu un aport caloric ridicat cum sunt nucile, semințele, laptele sau laptele vegetal, peste care se adaugă zahăr, miere sau tot felul de siropuri. O astfel de băutură poate să ajungă să aibă peste 500 de calorii.

”Dacă totuşi vă doriți să consumați ocazional un smoothie atunci recomandarea mea este să pregătiți unul acasă din 2 felii de ananas, cu tot cu miezul fibros al fructului care este bogat în bromelaină, puțin ghimbir, castravete, 2-3 fire de țelină apio, măr, baby spanac, lămâie şi pătrunjel. Astfel obținem o combinație gustoasă, nutritivă, care stimulează drenajul şi ne dă energie cu mai puțin de 300 de calorii”, a explicat nutriționista Cori Grămescu.