Lumina slabă a lumânărilor, tonul melodios al tacâmurilor, spiritul de sărbătoare din casă, gustul tortului care se topește în gură, datorită blaturilor mieroase. Așa arătau serile perfecte în familiile de nobili de la începutul secolelor al XIX-lea și al XX-lea.
Încă din antichitate, mierea era folosită în bucătăriile multor națiuni ale lumii. Vechii egipteni, de exemplu, amestecau făina și mierea lichidă, păstrau aluatul timp de câteva săptămâni, apoi coceau turte dulci. Iar în Franța medievală, mierea a fost numită regina mirodeniilor și era adăugată la o mare varietate de delicatese. Grecii au văzut mierea nu numai ca un aliment important, ci și ca un medicament pentru vindecare. Cărțile de rețete grecești erau pline de dulciuri și prăjituri făcute din miere.
Cu toate că este un desert rusesc, de-a lungul timpului, tortul cu miere a devenit deliciul care nu lipsește de pe masa mai multor popoare. Delicios, fin, moale, cu o cremă de smântână pufoasă și aromată, tortul cu miere transformă orice seară în una savuroasă.
La cofetăria Colibri găsiți 2 tipuri de torturi cu miere: unul clasic și altul cu vișine. Datorită cofetarilor iscusiți, dar și a ingredientelor de cea mai înaltă calitate, torturile cu miere de la Colibri se topesc în gură, sunt fine și savuroase, cea mai bună alegere pentru orice masă festivă sau în familie.
Datorită designului deosebit, creat de cei mai buni specialiști, tortul de la Colibri va arăta perfect pe masa de sărbătoare.
Blat cu miere, cremă de smântână, decorat cu pudră de zahăr și o albinuță din ciocolată.
Blat cu miere, cremă de smântână, vișine în suc propriu, decorat cu zahăr pudră și vișine însiropate.