mamaplus

Strugurii îngrașă sau nu? Părerea nutriționistei Victoria Ursu

0
//
18.09.2020

O cană de boabe de struguri roşii sau albi conţine 104 calorii, acest fruct delicios având un nivel ridicat de apă și fiind bun pentru hidratare. Atenție însă, dacă vorbim de hidratare nu ne referim și la cantități mari de struguri, cum ar fi un bol pe care să-l consumi la o singură masă. Anume acesta este secretul principal atunci când vine vorba despre consumul strugurilor și a eventualelor kilograme în plus pe care s-ar putea să le acumulezi dacă încalci regula. Totuși, mai multe detalii la acest subiect a oferit nutriționista Victoria Ursu.

”Nu știu de unde a apărut convingerea asta că strugurii îngrașă. Înainte de a întocmi un Plan alimentar, de regulă enumăr alimentele pe care le voi folosi pentru a fi sigură că persoana cu care lucrez, are acces la ele. Și de foarte multe ori aud: ”da' ce struguri se poate?”

DA! Se poate! În candidoze, diabet zaharat și încă câteva afecțiuni se limitează/exclud. Noi avem nevoie de antioxidanții puternici, de resveratrolul - substanța minune, de care se vorbește tot mai mult în studii c-ar avea proprietăți anti-îmbătrânire și nu doar. Strugurii se consumă tot cu coajă, strivind semințele printre dinți.”, afirmă nutriționista Victoria Ursu.

Specialiștii în alimentația echilibrată și sănătoasă recomandă cu încredere consumul de struguri, nu doar pentru un plus de hidratare, dar și pentru proprietățile lor detoxifiante și antiinflamatoare. Strugurii conțin și acid elagic care previne cancerul, resveratrol care combate infertilitatea și îmbătrânirea prematură, precum și quercetina care crește imunitatea.