mamaplus

Semințe de in - bune pentru constipație, riduri și diverse afecțiuni dermatologice

0
//
25.05.2020

Inul se numără printre plantele cunoscute şi folosite încă din cele mai vechi timpuri: egiptenii îl apreciau atât pentru fibra sa din care se obțineau țesăturile, cât şi pentru virtuțile nutriționale şi proprietățile medicinale.

Având un gust dulceag, ce aminteşte de gustul nucilor, semințele de in ar putea fi considerate un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Semințele de in au devenit astfel indispensabile pentru produse de patiserie dintre cele mai diverse şi pentru amestecurile de cereale nelipsite de la micul dejun.

Semințele de in, bune în caz de constipație

Semințele de in constituie o sursă importantă de acid alfalinoleic, o substanță din familia binecunoscuților acizi graşi Omega 3, esențială pentru organism, deoarece protejează membrana celulară. De asemenea, semințele de in au un conținut bogat în fibre solubile, cu efecte benefice pentru combaterea constipației.

Semințele de in scad colesterolul

Studiile recente arată că un consum frecvent de semințe de in (aproximativ 50 g pe zi) poate contribui la reducerea gradului de colesterol în cazul persoanelor care suferă de hipercolesterolemie.

Consumul de semințe de in asigură protecția cardiovasculară, previne incidența osteoporozei şi atenuează simptomele menopauzei. La nivel digestiv, semințele de in ajută la prevenirea şi chiar la eliminarea calculilor biliari.

Semințele de in au efecte benefice şi asupra sistemului nervos, contribuind la combaterea oboselii.

Uleiul din semințe de in, benefic pentru păr

Sub forma de ulei, semințele de in sunt la fel de eficiente pentru sănătatea părului şi a unghiilor, accelerând vindecarea leziunilor cutanate.

Uleiul din semințe de in este benefic nu numai într-o dietă vegetariană (poate înlocui cu succes uleiul de peşte), însă poate face un mare bine şi părului, datorită nutrienților pe care îi conține: vitamine şi minerale, dar în special acizi graşi.

Pune o cantitate mică de ulei din semințe de in în palme şi distribuie-l uniform pe toată suprafața scalpului, dar şi pe lungimea firului de păr. 

Descurcă apoi părul cu ajutorul unui pieptene, astfel încât uleiul să „ajungă” pe tot părul. Înfăşoară apoi părul într-un prosop cald şi relaxează-te timp de 15-20 de minute. După ce s-a scurs timpul, spală-te pe cap cu un şampon uşor, masează bine scalpul şi şuvițele, astfel încât să scapi de tot uleiul din păr. Nu mai este nevoie să foloseşti balsam pentru că uleiul din seminte de in îți lasă părul mătăsos şi strălucitor.

Scapă de riduri cu ulei din semințe de in

Uleiul din semințe de in este bogat în antioxidanți şi au proprietăți antiinflamatorii, ajutând totodată la repararea celulelor pielii. Aplică zilnic ulei bio din semințe de in pe piele, iar aceasta îşi va recăpăta elasticittea, fermitatea şi luminozitatea. 

De asemenea, uleiul din semințe de in hidratează în profunzime pielea şi atenuează aspectul ridurilor şi a liniilor fine de expresie.

Uleiul din semințe de in repară pielea uscată şi ameliorează diverse afecțiuni dermatologice

Datorită acizilor graşi Omega 3 conținuți, uleiul din semințe de in previne uscarea pielii şi o menține hidratată. De asemenea, protejează de radiațiile UV şi ameliorează roşeața, arsurile şi iritațiile pielii.

Uleiul din semințe de in este indicat şi ca adjuvant în afecțiuni dermatologice precum rozaceea, dermatita, eczema sau psoriazisul.