mamaplus

Șase idei de mic dejun sănătos și hrănitor pentru copilul școlar

0
//
16.09.2021

Așa cum își începe ziua, așa îi va merge pe tot parcursul ei. Școlarul tău se va simți bine, va fi plin de energie și atent la orele de la școală dacă va avea parte de un mic dejun sănătos.  Micul dejun este foarte important, deci nu trebuie omis niciodată (o greșeală pe care o fac încă mulți copii). Acesta trebuie să reprezinte 15% -20% din necesarul total de energie al zilei. Deci, aproximativ 300/400 kilocalorii.

Așadar, ce ar trebui să mănânce un copil școlar la micul dejun:

  • o cană de lapte cu o felie mică de chec de casă cu fructe;
  • o cană de lapte cu biscuiți uscați sau integrali;
  • o cană de lapte sau iaurt cu fulgi de cereale și fructe uscate;
  • un borcan cu iaurt degresat cu fructe proaspete și pâine;
  • un suc de citrice proaspăt stors și pâine și gem sau miere;
  • un ou fiert, o felie de unt, o cană cu ceai.

Ca alternativă sărată, pâinea din cereale, o brânză dulce de vaci și un fruct sau suc sunt, de asemenea, potrivite pentru un mic dejun pentru copilul școlar.

Sfat: Dacă doriți să evitați laptele pentru alergii, intoleranță sau alte probleme, puteți folosi băuturi pe bază de soia, orez sau migdale. Foarte important atunci când cumpărați un astfel de produs să citiți întotdeauna etichetele ingredientelor. Evitați produsele cu prea multă grăsime și zahăr.

Când pregătiți un tort sau un chec pentru micul dejun acasă, alegeți grăsimile vegetale. De asemenea, preferați mierea, sucul de struguri sau adăugarea de fructe în loc de zahăr.