mamaplus

Șase idei de mic dejun care întăresc imunitatea în sezonul răcelilor

-
//
05.10.2020

Știm cu toții că cel mai bine este să previi decât să vindeci. Tocmai de aceea, pentru a face față cum se cuvine sezonul rece ar fi bine să introduci din timp în meniul tău zilnic anumite alimente care să îți stimuleze imunitatea și să previi astfel o răceală nedorită. Poți să începi cu cea mai importantă masă a zilei și anume micul dejun. Ai în continuare șase idei delicioase pe care le poți aplica în practică chiar începând cu ziua de azi.

Salata de fructe

Poate că salata de fructe ți se pare o combinație de vară. În realitate, însă, o poți consuma oricând. Te vei bucura de aportul de vitamina C din fructe precum papaya, kiwi, citrice și chiar pepene galben.

Ouă

Pentru că vedem soarele din ce în ce mai rar, se poate compensa lipsa vitaminei D  consumând ouă. Potrivit unui raport prezentat în revista Men’s Health, un gălbenuș de ou mare conține 37 UI (unități universale) de vitamina D, aproximativ 6% din doza zilnică recomandată.

Iaurt cu germeni de grâu

Germenii de grâu se numără printre cele mai importante surse vegetale de minerale. Aceștia conțin 2 mg de zinc, aproape un sfert din doza zilnică recomandată. Combinat cu iaurt beneficiezi de elemente stimulatoare pentru sitemul imunitar.

Sandwich cu somon

Somonul este și el o sursă importantă de vitamina D. Două felii de pâine integrală și o felie de somon afumat ajută corpul să lupte împotriva răcelilor.

Omletă cu ardei gras roșu

Nu numai fructele au vitamina C. O ceașcă de ardei gras roșu conține 190 mg de vitamina C, de două ori mai mult decât portocala. Ardeii grași mai conțin vitamina A, care întărește mucoasa celulară, principala barieră a organismului împotriva bacteriilor.

Granola cu semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt foarte sănătoase și în combinație cu granola (amestec de miere, nuci și ovăz) sporesc aportul de zinc și alte minerale necesare organismului pentru a se întări.

Sfat: Bea ceai

Oricare ar fi alegerea ta în ceea ce privește micul dejun, bea la final o ceașcă de ceai. Lichidele împiedică apariția congestiilor nazale și subțiază mucusul. În plus, ajută sistemul imunitar să funcționeze optim.