mamaplus

Patru ingrediente periculoase din vopselele de ouă pentru masa de Paște

0
//
27.04.2021

Ouăle frumos colorate nu pot lipsi de pe masa de Paște, iar gospodinele abia așteaptă să le vopsească. În timp ce unele aleg metoda natural de colorare a ouălor de Paște, alte femei aleg vopselele din comerț. Specialiștii avertizează că în ultimii ani s-au înmulțit aditivii și chimicalele din conținutul pachețelelor cu vopsea pentru ouă, ceea ce ne poate pune în pericol sănătatea.

Potrivit experților în nutriție, atunci când achiziționați vopsea pentru ouă din comerț, ar trebui să citiți cu atenție conținutul. Cu părere de rău, E-urile se înmulțesc de la an la an. Regăsim acum în vopsea cu 58% mai mulți aditivi decât în 2015, scrie observatornews.ro.

Dacă în urmă cu şase ani într-un plic de vopsea erau 7 substanțe toxice, acum numărul lor a ajuns la 12. Cei mai periculoşi sunt azorubina, albastrul briliant, tartrazina şi benzoatul de sodiu. Medicii spun că în cantități mari, aceste substanțe pot cauza reacții alergice, iritații gastrice, pot afecta ficatul şi rinichii.

Cei care vor să pună pe masă produse mai sănătoase, pot încerca să-şi facă acasă o vopsea naturală din ceapă roşie, afine, sfeclă sau turmeric. Problema devine și mai gravă dacă la masa de Paște combinăm mai multe produse cu e-uri - cozonac, pască, şi putem ajunge să mâncăm 100 de aditivi la o singură masă.