mamaplus

Ora la care servim cina ne influențează în mod direct starea de sănătate

-
//
17.05.2022

Programul haotic și mesele neregulate ne pot pune starea de sănătăte în pericol și de asemenea, ora la care servim cina este foarte importantă, avertizează specialiștii. Un studiu publicat în revista Nutrients, a analizat legăturile dintre ora la care mâncâm masa de seară și riscul de a suferi un accident vascular cerebral. Persoanele care au participat au fost împărțite în trei grupuri – grupul celor care iau cina devreme, adică înainte de ora 20:00, grupul celor au mese neregulate și grupul celor care servesc cina târziu, după ora 20:00.

Potrivit acestuia, rezultatele au arătat că grupul celor care au mâncat la ore aleatorii au avut un risc crescut de a muri din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic. Asta se întâmplă atunci când un vas de sânge se sparge și creează hemoragie.

„Am descoperit că adoptarea unui orar neregulat pentru cină în comparație cu cina servită înainte de ora 20:00 a fost asociat cu un risc crescut de mortalitate prin accident vascular cerebral hemoragic. Din câte știm, studiul nostru este primul care investighează asocierea dintre ora cinei și riscul de mortalitate cardiovasculară.”, au scris cercetătorii.

În acest studiu eșantionat, bazat pe populație, după analizarea factorilor de risc cardiovascular, ora neregulată a cinei a fost asociată cu un risc crescut de mortalitate prin accident vascular cerebral hemoragic, în comparație cu cei care servesc cina devreme. S-a mai descoperit, de asemenea, că servirea meselor la ore neregulate, asociată cu supraponderabilitatea crește și mai mult riscurile.