mamaplus

Nutriționiștii au interzis consumul acestor produse. Sunt foarte nocive pentru sănătate

0
//
28.10.2019

Nutriționiștii spanioli au calificat drept greșită concepția,  potrivit căreia „este permis consumul oricăror produse, dar cu măsură” și au enumerat alimentele care ar trebui excluse din dietă.

Astfel, pe termen mediu și lung, făina rafinată poate fi nocivă, provocând creșteri și scăderi bruște ale nivelului de glucoză din sânge. Potrivit nutriționistului Pilar Esquer, profesor la Școala Gasma din Castellon, acest lucru poate contribui la dezvoltarea diabetului. O alternativă făinei rafinate este cea integral.

Potrivit nutriționiștilor, trebuie evitate mezelurile, deoarece sunt pe jumătate compuse din aditivi, amidon și alte substanțe.

Este recomandat să se renunțe la produsele lactate degresate. Nutriționiștii citează rezultatele unui studiu efectuat de David Ludwig, profesor la Universitatea Harvard, potrivit căruia laptele și produsele lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, de regulă, conțin zahăr și sunt mult mai puțin hrănitoare.

În plus, chiar și din când în când nu se recomandă consumul produselor de patiserie, a gustărilor și semifabricatelor, pe eticheta cărora există inscripții „calorii scăzute”, „calorii zero” și „fără zahăr”, precum și al alcoolului și cărnii procesate.