mamaplus

Nutriționist: ”Nu contează dacă micuțul mănâncă uneori chipsuri. Sunt bogate în calorii, nu otrăvitoare”

0
//
17.09.2019

Nutriționista celebră din România, Mihaela Bilic revine cu o nouă constatare pe care a împărtășit-o cu toți părinții care ar fi interesați de acest subiect. Ea spune că părinții nu ar trebui să le interzică micuților să mănânce anumite alimente, dar nici să le creeze o dietă specială.

mamaplus

”Dacă mănâncă dulciuri nu e bine (au zahăr), dacă mănâncă pâine iar nu e bine (are gluten), dacă beau lapte tot nu e bine (are lactoză). De mezeluri, carne și grasimi nu mai vorbim, si ele trebuie evitate și în final tot ce le este permis sunt verdețurile și semințele, de parcă ar fi pasăre, nu pui de om.

Dragi părinți, încercați să vă folosiți bunul-simț și propriile instincte când vine vorba de meniul copiilor, nu căutați să le creați o dietă specială, indiferent cât de sănătoasă și ferită de rele vi se pare.

Important e ca un copil să simtă apartenență la un grup, la o familie, și asta înseamnă să facă ce fac ceilalți, nu să fie diferit/izolat/tratat special. Mâncarea nu trebuie să fie perfectă, ci doar adaptată vârstei lui ca dimensiune a porției. Și da, sunt de acord, în familiile cu copii ar fi minunat dacă ar exista mâncare gătită și dacă masa ar fi luată împreună măcar o dată pe zi.

Cât despre ceea ce se întâmplă în afara casei, relativizați: important este ca în 80% din timp alegerile alimentare ale copilului să fie supravegheate și aprobate de voi, în restul de 20% din timp nu se poate întâmpla nimic atât de grav încât să perturbe echilibrul nutrițional al celui mic.

Nu contează dacă cel mic mănâncă din când în când "prostii" de genul chips-uri, croissante, biscuiți, batoane de ciocolată, adică tot felul de produse ambalate în pachetele atrăgătoare - ele sunt bogate în calorii, nicidecum otrăvitoare. Nu vă faceți iluzii crezând că migdalele neprăjite pe care le propuneți voi sunt o gustare mai potrivită, veți fi surprinși să constatați că îngrașă mai tare”, este părerea nutriționistei Mihaela Bilic.

Sursa