mamaplus

Mihaela Bilic a dezvăluit cele șapte trucuri care te ajută să scapi de burtă

-
//
24.06.2020

Pentru a scăpa de burtă trebuie să avem trei mese principale pe zi, să renunțăm la zahăr, alcool şi alimentele preparate în stil tradițional, dar şi să nu mai mâncăm carbohidrați după ora 6 seara.

Dieta joacă un rol important în topirea grăsimii acumulate în jurul abdomenului. Nutriționiştii afirmă că pentru a scăpa de burtă nu trebuie să ținem o cură de slăbire drastică.

„Se impune puțină ordine alimentară în ritmul meselor, în ceea ce priveşte cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, dar şi asupra felului în care este preparată”, spune dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Aceasta a realizat o listă de reguli dietetice pe care ar trebui să le respectăm dacă dorim să scăpăm de inestetica burtă:

1. Obişnuiți-vă să aveți zilnic 3 mese principale. Această regulă nu doar că vă va ajuta să scăpați de burta inestetică, ci vă va ajuta şi să slăbiți câteva kilograme.

„Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara”, spune medicul nutriționist.

Potrivit acesteia, o zi în care ați „sărit” o masă este o zi în care nu ați slăbit, iar caloriile venite după sunt asimilate mai repede şi transportate instantaneu în grăsime de depozit.

2. Eliminați din meniul zilnic preparatele „grele”. La această categorie intră preparatele gătite în mod tradițional, cele care au multă grăsime şi conțin carne tocată. Printre aceste preparate se numără salata de boeuf, sarmale, şnițel, chiftele, sosuri cu smântână.

„Atunci când vreți să scăpați de stratul adipos din jurul burții trebuie să optați pentru variante dietetice: grătar sau cuptor, carne salbă, sos tomat, condimente şi ierburi aromatice”, recomandă dr. Bilic.

3. Evitați alimentele cu  densitate calorică mare.

Produsele care au calorii multe concentrate într-un volum mic, aşa cum este cazul mezelurilor, a caşcavalului, margarina, dulciurile şi fastfood-ul, trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare. La acest capitol intră carnea slabă, peştele, laptele, iaurtul, fructele şi legumele.

4. Redimensionați porțiile şi numărul de feluri de mâncare servite la o singură masă.

”Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunțăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii şi va asigura senzația de sațietate pentru o perioadă lungă de timp”, a mai spus nutriționistul.

Medicul spune că pentru a scăpa de burtă trebuie să reducem cu 30% cantitatea de alimente din farfurie.

5. Renunțați complet la zahăr. Acest ingredient conține foarte multe calorii goale, fără un aport de nutrienți.

„Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreție crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului”, a explicat Mihaela Bilic.

Pentru persoanele care nu pot renunța la desert pot opta pentru o salată de fructe.

6. Eliminați alcoolul. Berea este şi ea pe lista alimentelor interzise atunci când vrem să scăpăm de burtă.

„Majoritatea băutorilor de alcool au un surplus ponderal provenit atât din caloriile proprii alcoolului – acesta conține 7 calorii pe gram – cât şi din aportul generos de alimente grase şi sărate care merg bine cu alcoolul”, spune specialistul.

Băuturile alcoolice au capacitatea de a reduce arderea grăsimilor de depozit şi favorizează transformarea caloriilor alimentare în țesut adipos.

7. Nu mâncați carbohidrați după ora 6 seara. Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii şi mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei.

Explicația? După această oră organismul îşi încetineşte metabolismul şi nu mai poate consuma glucidele, aceastea transformându-se automat în grăsime. Astfel, la ultima masă a zilei este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peştele, şi cât mai multe legume. Carbohidrații pot fi incluşi în meniul micul dejun şi cel al mesei de prânz.