mamaplus

Mic dejun de post. Cinci idei delicioase și sănătoase pe care să le încerci și tu

-
//
18.03.2022

Dacă ții post și nu știi ce să mănânci la prima oră a zilei, ca să îți țină de foame până spre prânz, dar fără prea multe calorii, venim în ajutorul tău cu câteva idei pentru inspirație. Aceste alimente de post sunt bogate în proteine, fibre și carbohidrați de calitate, plus vitamine și minerale din belșug. Nu trebuie să îți faci griji în privința caloriilor, pentru că sunt foarte dietetice. În plus, sunt diverse, așa că te poți bucura în fiecare zi de un gust nou.

  • Pâine integrală cu humus – este o variantă de mic dejun de post foarte hrănitoare, care îți conferă energie un timp îndelungat.
     
  • Lipie din făină integrală cu pastă de avocado și legume (ceapă verde, ardei gras, ridichi, roșii, salată verde) – este un mic dejun bogat în vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și fibre care țin de foame.
     
  • Terci din lapte vegetal cu fulgi de ovăz și fructe proaspete – iată o altă sugestie pentru un mic dejun de post sănătos și sățios.
     
  • Omletă vegană, fără ouă – sățioasă, bogată în proteine, cu un gust delicios, similar omletei clasice. Servește omleta vegană din năut alături de o salată cu roșii, castraveți, ceapă verde, ridichi și salată verde.  Omleta pregătită din făină de năut are, spre deosebire de cea făcută din ouă, o mulțime de beneficii pentru sănătate: conține proteine de origine vegetală, fibre, vitamine și minerale.
     
  • Bruschete cu roșii, măsline și pate de ciuperci – este un mic dejun consistent, delicios și plin de vitamine și alte substanțe nutritive. Alege să faci pate de ciuperci acasă.

Ce să mănânci de post dimineața, când e dezlegare la pește

În zilele de sâmbătă sau duminică, poți opta la micul dejun pentru salată de icre făcută acasă întinsă pe felii de pâine integrală, alături de un ardei gras sau o roșie.

O altă variantă este sandvișul cu andive și pastă de pește, un mic dejun sănătos indicat inclusiv celor cu suferințe cardiace sau boli de rinichi. Și conservele cu sardine în ulei de măsline sunt excelente la micul dejun când e dezlegare la pește. Combină cu puțină ceapă verde și zeamă de lămâie!

Iar dacă îți plac salatele la micul dejun, optează pentru ton bucăți cu porumb, sfeclă roșie și salată coleslaw. Combinația e delicioasă și, mult mai important, extrem de sănătoasă și sățioasă!