mamaplus

Meniu pentru masa de Revelion 2021. Ce bucate vor fi pe placul Bivolului de Metal?

-
//
16.12.2020

Anul 2020 a fost unul deloc ușor din cauza pandemiei și a situației create, însă cei mai optimiști din fire spun că anul Bivolului de Metal ne va aduce o schimbare și multe lucruri frumoase. Pentru a-l ”îmblânzi” un pic pe simbolul anului care ne bate la ușă, ar fi bine să cunoaștem ce feluri de mâncare ar trebui puse pe masa de sărbătoare și ce bucate ar trebui lăsate pe altă dată. Să nu credeți că suntem superstițioși, ne dorim doar să-l întâmpinăm pe simbolul anului viitor într-un mod cât mai prietenos.

Ce feluri de mâncare nu ar trebui puse pe masa de Revelion 2021?

Dacă tot știm deja care este simbolul anului care vine, vă anunțăm că sub nicio formă nu ar trebui inclusă în meniu carnea de vită sau vițel. Asta înseamnă că vom renunța la salatele calde tradiționale, friptură sau chiar anumite feluri de salam.

Avem vești nu prea bune și pentru cei care preferă salata Olivier cu carne de vită – renunțați la idee, dacă vreți să vă împrieteniți cu guvernatorul anului 2021. Ați putea înlocui carnea de vită cu cea de curcan sau pui.

Cât despre băuturile alcoolice, să știți că vinul roșu și șampania este exact ceea ce trebuie.

Ce bucate pot fi preparate pentru masa de Revelion 2021?

După ce am aflat ce nu ar trebui să gătim pentru masa festivă din noaptea dintre ani, vă vom oferi în continuare câteva sugestii și feluri de mâncare potrivite pentru această ocazie.

Dacă tot nu-i voie să folosim carnea de vită, haideți să căutăm câteva alternative la fel de gustoase. În primul rând, de pe masa de sărbătoare nu ar trebui să lipsească legumele, fructele, verdeața și cerealele. Da, ați înțeles bine, cerealele – vine anul Bivolului de metal, ați uitat cumva? Ca să-i împăcăm pe toți și să respectăm totuși unele tradiții lăsate de bunicii noștri, vom include în meniu tradiționala salată rusească Șuba și piftia de casă cu carne de cocoș sau porc (nu uitați să eliminați grăsimea în timpul fierberii). Totodată, Salata Olivier vă sugerăm să o gătiți cu șolduri de pui, pentru că sunt mai suculente decât pieptul de pui.

Gustările din pește și legume ar trebui să facă parte și ele din meniu. Cașcavalul, ciupercile și tradiționalii struguri vor înfrumuseța masa de sărbătoare. Apropo, un asorti de cașcaval pe masa de Revelion va fi un compliment bun pentru simbolul anului 2020 – Șobolanul alb de metal.

La felul principal vă recomandăm să preparați carne de rață la cuptor. Un fel de mâncare absolut delicios, care îi va încânta pe cei dragi. Dacă tot se cer cerealele pe masă, adăugați și puțină hrișcă, pentru decor. Totodată, ornați rața gata preparată cu pere caramelizate.