mamaplus

Medicii nu recomandă consumul de mandarine acestor categorii de copii

-
//
06.12.2021

Deliciile de neînlocuit ale sezonului rece sunt mandarinele – fructele mici și gustoase, aroma cărora te duce cu gândul la sărbătorile de iarnă. Pe lângă gust și aromă, mandarinele mai au și o mulțime de vitamine.

Mandarinele sunt pe placul copiilor, pentru că au un gust dulce și plăcut. Aceste fructe micuțe conțin doar 10,5% zahăr și o mulțime de vitamine (C, B1, B2 și provitamina A). Mai mult, mandarinele conțin pectină și alte elemente benefice pentru organism. Cu părere de rău, nu toți copilașii pot consuma mandarine.

Copiii care suferă de afecțiuni gastro-intestinale

Este vorba despre micuții care se confruntă cu anumite afecțiuni gastro-intestinale. Mandarinele conțin acizi organici, care pot avea o influență negativă asupra tractului gastro-intestinal, provocând reapariția colitei cronice, a gastritei sau a ulcerului gastric.

Atenție! Dacă micuțul suferă de una din afecțiunile enumerate mai sus, ar trebui să renunțați definitive la citrice.

Copiii predispuși la alergii

Părinții care au copii alergici ar trebui să fie cât se poate de atenți cu citricele, pentru că sunt alergeni puternici și ar putea provoca o reacție alergică nedorită. Mandarinele ar putea provoaca urticarie, erupții cutanate și, în cazuri severe, chiar șoc anafilactic.

Specialiștii nu recomandă consumul de mandarine în ultimul trimestru de sarcină, precum și în perioada alăptării, din cauza alergenilor care pot ajunge la făt sau la bebeluș.