Potrivit specialiștilor, slănina este un adevărat depozit de vitamine, având beneficii nepreţuite pentru întregul organism, dacă este consumată cu moderaţie.
Medicii avertizează că este indicat să o consumăm în cantităţi moderate. O bucată mică de slănină va ajuta la refacerea rezervei zilnice de acid arahidonic, care este necesar pentru activitatea creierului, rinichilor şi inimii.
În plus, grăsimea de porc este bogată în antioxidanţi, care ajută organismul să lupte împotriva cancerului şi să reducă colesterolul.
O altă boală teribilă, diabetul, cedează şi ea în faţa slăninei, pentru că ea conţine cantităţi mari de vitamina A, care îmbunătăţeşte funcţionarea pancreasului.
Printre alte beneficii se numără normalizarea somnului, întărirea sistemului imunitar şi regenerarea accelerată a celulelor corpului.
Toate acestea reduc procesul de îmbătrânire şi menţin corpul într-o formă bună. Cu toate acestea, merită să o consumăm cu moderaţie, să ţinem cont mereu de consumul moderat al grăsimilor, iar, în cazul în care este necesar, să consultăm un medic.