mamaplus

Medic: Nu amesteca niciodată iaurtul cu fructele și nici carnea cu lactatele

-
//
12.01.2022

Anumite asocieri alimentare sunt atât de nesănătoase, încât îți pot provoca tulburări semnificative în organism. Prima regulă în nutriție, se referă la numărul de mese. Este important, pentru că celula funcționează ca o baterie care își termină energia la 2-3 ore și de aceea, trebuie să avem cinci mese pe zi (3 mese principale, 2 gustări). A doua regulă e că cina nu trebuie să depășească ora 20.00. Ora ultimei mese este foarte importantă. A treia regulă se referă la alimentele pe care le consumăm și la asocierile alimentare pe care le facem. Dr. Florin Bălănică, specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, a explicat, ce asocieri alimentare ar trebui să evităm neapărat. 

În nutriție sunt doar 3 contraindicații generale:

  • nu amestecăm niciodată cele 3 proteine animale (carnea, lactatele și ouăle) pentru că nu le putem metoboliza împreună și pe termen lung duc la o încetinire a metabolismului și la acumularea de kilograme în plus.
     
  • nu amestecăm niciodată iaurtul cu fructele pentru că au două momente de fermentație diferite și duc la balonare și nu se mai digeră corect nimic ce mănânci ulterior.
     
  • să nu consumăm ceva dulce sau alcool odată cu masa sau imediat după masă pentru că în ficat există o singură enzimă care metabolizează și grăsimea și alcoolul așa că alcoolul va fi asimilat primul și apoi grăsimea care se va depune și de aici se poate ajunge la steatoza hepatică (ficat gras). Persoanele care consumă frecvent grăsimi și alcool sunt supraponderale. în special în zona abdomenului, depun grăsime pe organele interne și se poate ajunge la diabet, obezitate, sindrom metabolic.