mamaplus

Mănâncă roșii și slăbește sănătos! Dieta detox de o zi, de la Maria Marian

-
//
15.07.2020

Pentru că e vară afară, iar în comerț avem o varietate de fructe și legume autohtone, un detox sănătos ar fi numai potrivit pentru această perioadă. Chiar dacă pe internet există zeci de diete și regimuri speciale de alimentație, tot mai bine ar fi dacă ai opta pentru un detox testat în timp. Tocmai de aceea, am zis să-ți recomandăm detoxul prezentatoarei TV Maria Marian, care spune că datorită regimului special de o zi cu roșii, și-a îmbunătățit funcționarea sistemului digestiv și, chiar dacă nu și-a propus să slăbească, a dat jos timp de o zi 1 kg și 100 g.

În primul rând, ar fi bine să menționăm contraindicațiile, ca să știi din start dacă poți urma acest regim detox. Prin urmare, această zi de detox nu este recomandată în cazul în care:

  • Ai o problemă acută la stomac (gastrită, de exemplu);
  • Ai aciditate mărită la stomac (roșiile produc hiperaciditate la unele persoane);
  • Dacă ai avut un meniu copios cu o zi înainte de detox;
  • Dacă urmezi orice formă de tratament medicamentos. Întreabă medicul dacă ai voie.
  • Dacă ai risc de formare a pietrelor la rinichi sau ai suferit anterior de boli renale. Roșiile conțin acid oxalic care formeză săruri solubile de calciu (oxalat de calciu), care pot favoriza apariția pietrelor la rinichi. Dacă știi că rinichii nu sunt într-o stare bună, mai bine evită acest detox.

Așadar, dacă ai decis totuși să urmezi o zi de detox cu roșii, ar fi bine să alegi acea zi a săptămânii în care nu ai programul încărcat, de exemplu în weekend. Vei avea nevoie de 2-3 kilograme de roșii crescute în condiții sigure, fără adaosuri chimice, direct de la producătorii autohtoni.

”Urmez acest regim o singură zi. Împart roșiile în 5-6 porții diferite, cam 150-200 grame de legume la o porție (2-3 roșii de mărime medie). Prima masă 500 ml ceai verde fără zahăr. Apoi după 30 de minute, iau prima porție de roșii. La intervale de 2-3 ore mai consum roșii, în funcție de poftă. Între mese – apă plată, ceai rece sau cald. Continui așa până seara, cu 2 ore înainte de culcare.”, explică Maria Marian.

Este notabil faptul că roșiile concurează cu citricele în ceea ce privește conținutul de vitamina C, sunt bogate în vitamina A și antioxidanți. Beta-carotenul, luteina și licopenul sunt trei dintre substanțele cu un rol important în detoxificarea organismului.