mamaplus

Lista alimentelor de care ar trebui să te ferești pe timp de caniculă

-
//
06.07.2022

În țara noastră, temperaturile ating valori din ce în ce mai mari, în fiecare vară. În această perioadă e important să ai grijă de tine și, dacă toată lumea recomandă consumul de lichide, hidratarea corectă și folosirea protecției solare, trebuie să știi că sunt mai multe măsuri pe care le poți lua, pentru a face față caniculei.

Alcoolul
este, fără doar și poate, principalul motiv al deshidratării, atunci când vorbim despre băuturile consumate, însă medicii susțin că aceleași efecte le are și cofeina. Nu, cofeina nu este regăsită doar în cafea, ci și în anumite ceaiuri și băuturi răcoritoare. Ai grijă să o consumi în cantități reduse, mai ales în perioada aceasta și încearcă să elimini alcoolul pe cât posibil atunci când este foarte cald afară.

Mai mult specialiștii relevă faptul că băuturile răcoritoare ce conțin cantități mari de zahăr accelerează și chiar provoacă deshidratarea, automat fiind potențat și riscul dezvoltării unor afecțiuni renale. Temperatura corpului se reglează cu ajutorul glandei hipotalamus, iar alcoolul duce la încetinirea acesteia - de asta ni se pare, uneori, după ce consumăm băuturi alcoolice, că este foarte cald.

Totodată, evită legumele cu efect diuretic, pentru că agravează deshidratarea. Pe timpul verii încearcă să consumi în cantități cât mai mici sparanghel, ceapă, usturoi, ardei gras, anghinare și fenicul. Deși sunt foarte gustoase, sunt considerate a fi diuretice naturale. Mango, fructul preferat al multora dintre noi este de evitat, având în vedere că este bogat în potasiu și are aceleași efecte ca legumele menționate deja.