mamaplus

Lista alimentelor care te vor ajuta să scapi de grăsimea de pe coapse

-
//
30.03.2022

Pe lângă activitatea fizică, alimentația reprezintă aproximativ 80%  în lupta cu surplusul de grăsime. Dacă îți dorești să slăbești local, vestea bună este că există alimente care ”ard” grăsimile de pe șolduri, coapte și abdomen. Evident, fiecare organism reacționează diferit, în funcție de stilul de viață, metabolism și alți factori.

Există alimente care stimulează arderea grăsimii localizate. În lupta cu stratul adipos de pe coapse există alimente care vin în ajutorul tău:

  • Cereale integrale – orez brun, ovăz integral, orez sălbatic, pâine și paste integrale, porumb, grâu, hrișcă, bulgur. Au un aport ridicat de fibre și un indice glicemic mic. De asemenea, cerealele integrale ajută să ai o  digestie mai bună, sunt sățioase și îți oferă energie pe tot parcursul zilei.
     
  • Proteine slabe – carne de pui fără piele, ouă, lactate sărace în grăsimi, pește alb, tofu. Proteinele slabe ajută la eliminarea grăsimilor saturate, acestea fiind responsabile de creșterea colesterolului în sânge (LDL), care este asociat cu un factor de risc pentru bolile de inimă.
     
  • Fibre –merele, cartofii, căpșunele, broccoli, mazăre, citrice, fasole. Fibrele contribuie la buna funcționare a tractului digestiv, contribuie la atingerea sau menținerea unei greutăți corporale ideale și oferă o mai mare senzație de sațietate după mese.

ATENȚIE! Introducerea acestor alimente în dietă nu este singura condiție pentru a scăpa de grăsimea localizată de pe coapse. Consumul responsabil de apă, exercițiile fizice și disciplina sunt esențiale pentru a-ți atinge obiectivele dorite.