Lămâia poate combate aproape 100% substanțele cancerigene din carnea prăjită

0
//
03.04.2019

O adolescentă din America a descoperit că lămâia poate combate aproape 100% substanțele cancerigene din carnea prăjită. Ea a efectuat studiile care demonstrează acest lucru la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

Un articol dintr-un ziar despre substanțele cancerigene din carnea prăjită de tip fast-food a pus-o pe gânduri pe Lauren Hodge. Câteva zile mai târziu, Lauren a observat că puiul fript de mama ei, care fusese ținut înainte într-o marinată cu lămâie, avea o crustă deschisă la culoare, diferită de cea a fripturilor din restaurante.

Și atunci i-a venit ideea că, poate, marinata schimbă compoziția substanțelor care ar putea deveni cancerigene din carnea prăjită.

Testele de laborator, supravegheate de profesori

Fata a scris un proiect și a început să caute sprijin în lumea cercetătorilor. Ea s-a adresat mai multor laboratoare și universități să o ajute, iar Universitatea de Stat din Pennsylvania i-a împrumutat echipamentele din laboratoarele sale.

Lauren, cu ajutorul mamei ei, a făcut mai multe tipuri de marinate și a gătit carnea acasă, așa cum ar face orice gospodină. Apoi a dus carnea la laborator și a analizat ce concentrație de substanțe cancerigene se găsesc în friptura gătită de ele.

Iată și rezultatele cu privire la substanțele cancerigene

  • Lămâia a scăzut numărul de substanțe cu potențial cancerigen cu 98%;
  • Marinata cu apă sărată și zahăr brun a scăzut numărul de ingrediente cancerigene cu 60%;
  • Uleiul de măsline nu a avut niciun impact asupra acestor substanțe;
  • Sosul de soia a crescut numărul de substanțe cancerigene.


Pentru munca ei, Lauren Hodge a primit un premiu important la Târgul Științific organizat de compania Google. Cu siguranță, descoperirea ei trebuie studiată amănunțit și confirmată de alte laboratoare. Dar a fost un bun început și a demonstrat că lămâia poate avea un efect anticancerigen care nu trebuie neglijat.

Sursa