mamaplus

Îți place pepenele verde? Ai grijă în ce cantități îl consumi, pentru că îngrașă!

-
//
21.07.2021

În magazinele și piețele de la noi a apărut deja pepenele verde, iar asta înseamnă că devine din ce în ce mai greu să reziști tentației. Este adevărat că acest fruct e răcoritor, însă ar trebui să te prevenim că îngrașă, dacă credeai că poți să mănânci cât încape. Totuși, pepenele galben este însă mai recomandat decât cel verde. Află motivul în continuare.

Pepenele verde

„Pepenele verde are un conținut scăzut de calorii. 100 g de produs furnizează aproximativ 34 de calorii, dar, în acelaşi timp, este foarte sățios, fiind bogat în fibre. Recomand consumul a 100 - 150 g de pepene pe zi. Aproximativ 90% din greutatea lui este apă, însă trebuie să ținem cont de faptul că are şi calorii, astfel că nu trebuie să exagerăm şi să mâncăm un pepene la o masă. Atâta timp cât ne rezumăm la cantitatea recomandată, nu va avea efecte negative asupra siluetei. În plus, pepenele verde este o sursă excelentă de aminoacid numit arginină, care ajută la arderea rapidă a grăsimilor‟, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Pepenele galben

„La fel ca pepenele roşu, şi cel galben are cam 35 cal/100 g. Din punctul de vedere al sănătății şi nutrițional, pepenele galben este însă mai recomandat decât cel verde. Asta deoarece conține:

  • cu 20% mai mult magneziu/100 g
  • cu 28.57% mai mult calciu/100 g
  • de 2.25X mai multe fibre/100 g
  • cu 44.35% mai puțină fructoză/ 100 g, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Când e ideal să-l mâncăm

„Pentru a ne păstra silueta intactă, pepenele trebuie consumat pe timp de zi. Cea mai bună recomandare ar fi pentru micul dejun. De asemenea, e indicat să evitați să beți apă aproximativ 30-40 de minute după ce ați consumat pepene. Nu e recomandat seara/noaptea. Asta deoarece digestia este mai lentă noaptea, iar consumul de pepene o poate perturba. În plus, pepenele conține în mod natural zahăr şi ştim deja că nu e indicat zahărul, mai ales seara‟, adaugă nutriționistul.