mamaplus

Ingredientul secret care te va ajuta să nu te mai simți obosit după masa de prânz

-
//
12.05.2022

Foarte multe persoane spun că se simt leneșe și somnoroase după masa de prânz. Cercetătorii spun că este un fenomen natural și, de obicei, nu este un motiv de îngrijorare. Se spune că o dietă bogată în carbohidrați și proteine ​​sau o masă copioasă duce la scăderea în energie după-amiază, iar lipsa somnului  este, de asemenea, considerată unul dintre motivele scăderii nivelului de energie după prânz. O masă bogată ar putea crește nivelul de zahăr, urmată de o scădere a nivelului de energie. Unii cercetători spun că organismul produce serotonină după masă, ceea ce poate duce tot la oboseală.

Nutriționista Bhakti Kapoor, într-o postare recentă, spune că consumul de scorțișoară în cantități mici poate ajuta o persoană să facă față nivelurilor scăzute de energie după masă.

"Consumul a jumătate de linguriță de pudră de scorțișoară va preveni oboseala de la prânz. Ce face scorțișoara este că vă reglează nivelul zahărului din sânge. Este extrem de benefică pentru oricine are diabet și rezistență la insulină", ​​subliniază specialista.

Proprietățile medicinale ale scorțișoarei, care este încărcată cu antioxidanți, sunt cunoscute de mii de ani. De la prevenirea bolilor de inimă până la echilibrarea hormonilor, acest condiment delicios ar trebui consumat în mod regulat pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate.

„Scorțișoara vă oferă un plus de energie atunci când este combinată cu cafeaua cu cofeină. În timp ce scorțișoara funcționează pentru a menține nivelul de zahăr din sânge stabil, ajută și la stabilizarea nivelului de energie, prevenind creșterea zahărului și oboseala care se poate întâmpla datorită meselor și gustărilor. ", spune Bhakti Kapoor.

Alte beneficii:

  • Scorțișoara este încărcată cu antioxidanți.
  • Scorțișoara poate reduce riscul de boli de inimă.
  • Scorțișoara poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină.
  • Scorțișoara scade nivelul zahărului din sânge și are un puternic efect antidiabetic.

Nutriționista sugerează, de asemenea, o modalitate ușoară de a adăuga scorțișoară în dieta ta pentru a crește starea generală de bine: ”Folosește scorțișoară și un strop de lapte în cafea în loc de zahăr și smântână artificială”.