mamaplus

Greșeli de evitat la prepararea salatei

0
//
08.07.2019

Pare că o salată este cel mai uşor lucru pe care îl poţi găti. Şi chiar e! Însă există câteva “secrete” care transformă o salată banală într-un preparat cu adevărat savuros.

mamaplus

Nu ai nevoie de ingrediente deosebite pentru a pregăti o salată deosebită. Trebuie doar să respecţi câţiva paşi care, de regulă, sunt ignoraţi de bucătarii amatori. Iată despre ce este vorba.

Nu ştergi frunzele.
Nu este suficient să speli foarte bine salata verde. Dacă vrei să pregăteşti o salată ca profesioniştii, trebuie să îi ştergi frunzele, altfel acestea se vor înmuia, iar salata îşi va pierde din savoare. Pune frunzele pe un şerveţel de hârtie, apoi presează uşor deasupra cu un alt şerveţel. Sau, dacă timpul nu te presează, poţi să le laşi să se usuce la aer.

Pui prea multe ingrediente.
Când vine vorba despre salate, pare că numărul ingredientelor nu contează. Doar toate sunt sănătoase, nu? Şi totuşi, o salată reuşită are nevoie de mult mai puţine lucruri. În principiu, când te hotărăşti să pregăteşti o salată vei avea nevoie doar de o bază – orice tip de salată verde pe care îl alegi – , trei legume şi o sursă de proteine.

Fără dressing?
Sigur, la restaurante ţi se serveşte un dressing pe care poate nu ai timp să îl pregăteşti acasă. Totuşi, nu uita de sare, piper, un tip de ulei preferat – de regulă, de măsline extravirgin – şi puţină zeamă de lămâie. Poţi adăuga şi câteva plante aromate, însă la fel, limitează numărul, altfel vei simţi din plin aroma lor, şi mai puţin aromele ingredientelor.

Nu uita: dacă pregăteşti salata pentru birou sau pentru o reuniune cu apropiaţii, adaugă dressingul chiar înainte de a o servi şi amestecă cu grijă ingredientele, astfel încât să nu se înmoaie şi, prin urmare, să nu mai fie atât de savuroasă.

Sursa