mamaplus

Fructe și legume care ameliorează durerile menstruale

0
//
20.11.2020

Durerile menstruale afectează între 50% şi 80% din femei. Legătura dintre o alimentație corectă și echilibrată și Sindromul premenstrual este extrem de strânsă și tocmai de aceeea, este absolut necesar să știi ce fructe și legume ar trebui să consume în această perioadă. Încă de acum 70 de ani s-a stabilit o corelaţie între deficitul de vitamine din grupul B şi tulburările menstruale (durere intensă, hemoragie în exces). Prin urmare, creează-ți un regim alimentar compus din ingrediente necesare organismului tău.

Avocado

Fiind bogat în potasiu, avocado va acționa asemeni unui analgesic natural și va ameliora crampele în perioada menstruației. În plus, el este și un diuretic natural, contribuind la scăderea excesului de apă din corpul tău.

Banane

Este, probabil, unul din cele mai bune și populare remedii împotriva simptomelor provocate de sindromul premenstrual. Bananele reprezintă o sursă excelentă de vitamina B6 și potasiu, ceea ce va reduce tendința organismului de a reține apa în perioada premenstruală. Totodată, fructul este bogat în magneziu, ceea ce va contribui la relaxarea sistemului nervos și a întregului organism. Trebuie să mai știi că bananele stimulează secreția de melatonină, fapt care te va ajuta să te odihnești mai bine și să scapi de manifestările neplăcute precum stare de nervozitate, depresie sau migrene.

Fructul Kaki

Fiind o sursă bună de antioxidanți, fructul Kaki sau Hurma este cea mai bună recomandare pentru femeile aflate în perioada menstruației. Acest fruct ameliorează senzația de balonare, îmbunătățind digestia și ameliorează durerile neplăcute.

Sfecla roșie

Pentru că sfecla roșie conține foarte mult magneziu, consumă smoothie-uri în care să adaugi această legume. Magneziul are rolul de a reduce intensitatea contracțiilor uterului care sunt specifice în această perioadă. Îți recomandăm un smoothie pe care să îl prepare dintr-o sfeclă roșie, o jumătate de măr și o lămâie. Curăţă ingredientele de coajă, spală-le bine şi mixează-le la blender. Vei obţine un suc care îţi va calma durerea menstruală.

Varza Kale

Specialiștii spun că este foarte bogată în calciu și, prin urmare, atenuează din severitatea unor stări din perioada premenstruală. În plus, salata kale este plină și de minerale. Pentru a te bucura de efectele ei încearcă să o consumi în diferite forme, proaspătă sau gătită. De asemenea, încearcă să te asiguri că a fost crescută organic.

Broccoli

Această legumă conține foarte mult calciu, vitaminele A, C, B6 si E, potasiu si magneziu - nutrienti care ajuta la reducerea simptomelor Sindromului Premenstrual. Un studiu medical a arătat că o dietă vegetariană, cu puține grăsimi, reduce semnificativ durerile premenstruale. Explicația ar fi legată de influența dietei asupra activității estrogenului.

Papaya

Supranumit şi „fructul ingerilor”, papaya conţine enzime cu roluri digestive, antiinflamatoare şi analgetice, aşadar calmează crampele insuportabile din această perioadă. Fructul este bogat în magneziu, potasiu, fier, calciu, vitaminele A, C şi E și conţine chiar mai mult beta-caroten decât morcovul.

Pe lângă legumele și fructele recomandate, evită alimentele care îți fac organismul să rețină apă sau să se baloneze. Cofeina și sarea sunt cele mai mari vinovate în această poveste, deci să spui “nu” unei pungi de cipsuri sau unui latte s-ar putea să fie soluția pentru un ciclu menstrual fără durere.