mamaplus

Fructe pe care să le eviți din cauza conținutului mare de zahăr

-
//
19.02.2020

Fructele conțin zahăr natural, dar acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să îl evităm. Pe lângă cantitatea de fructe pe care o mănânci, contează și combinațiile în care alegi să le consumi. Ar trebui pe cât posibil să alegi fructe care conțin zahăr în cantități mai mici deoarece un consum mult prea ridicat poate duce la acumularea unor kilograme, creșterea rezistenței la insulină, obezitate, accelerarea procesului de îmbătrânire, dar și diverse probleme hormonale sau ale pielii.

Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm cât mai multe fructe de pădure, precum mure, afine, zmeură, merișoare, dar și mere deoarece ele conțin fibre și au un nivel scăzut de zahăr. Și nu spunem că ar trebui să elimini următoarele fructe din alimentația ta, ci mai degrabă să le consumi cu moderație. Iată care sunt fructele cu un nivel ridicat de zahăr:

Mango

Mango este un fruct extrem de delicios și reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni când vine vorba de o gustare între mese. Însă, chiar și așa, o cană de mango conține 23 de grame de zahăr, iar din acest motiv ar trebui să îl consumi mai rar. 

Banane

Bananele sunt extrem de delicioase, iar pe lângă asta ele sunt o sursă excelentă de vitamina B6, care este necesară sănătății noastre. Dar, ele au în compoziția lor 25% zahăr.

Smochine

În ciuda faptului că smochinele conțin calciu, magneziu și fier și sunt o gustare sănătoasă și rapidă, ar trebui să le eviți. O singură smochină conține opt grame de zahăr și un gram de fibre, iar din acest motiv ar trebui să le consumăm cu moderație.

Cireșe

Cireșele conțin vitamina C, potasiu, magneziu, antioxidanți, dar și melatonină, fiind esențială în cazul în care te confrunți cu insomnii. Cu toate acestea, ar trebui să știi că o cană de cireșe conține 18 grame de zahăr. 

Struguri

Strugurii au minerale, antioxidanți și sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C, ajutându-ne în întărirea sistemului imunitar. În ciuda beneficiilor pe care le au, o cană de struguri conține destul de mult zahăr, și anume 15 grame. 

Ananas

Ananasul este unul dintre cele mai delicioase fructe, fiind bogat în vitamine, minerale, dar și fitonutrienți. Pe lângă asta, conține și puține calorii, o cană având aproximativ 80 de calorii, dar conține și mult zahăr, mai precis 16 grame. 

Cocos

Probabil că nu mai este nevoie să îți spunem care sunt beneficiile pe care le are cocosul asupra organismului, dar și pielii tale, regăsindu-se în majoritatea produselor de îngrijire. Însă, trebuie să îți spunem că are și foarte multe calorii, iar 40 de grame de ulei de cocos înseamnă 35 de grame de grăsimi saturate.