mamaplus

Expert: Iaurturile cu fructe din comerț sunt o otravă pentru copii

0
//
03.03.2021

Cei mai mulți copii adoră iaurturile cu fructe. Sunt dulci, aromate și colorate. În același timp mulți dintre părinți le consideră o alternativă sănătoasă pentru o gustare, înlocuind astfel alte dulciuri. Puțini stiu însă că aceste iaurturi nu au niciun beneficiu pentru cei mici. Din contra. Conțin multe ingrediente care nu ar trebui să ajungă niciodată în sistemul digestiv al copiilor.

Prin urmare, iaurturile care conțin fructe, pe care le poți găsi în orice supermarket, reprezintă un pericol pentru copii. Pe lângă faptul că sunt pline de zahăr, iaruturile cu fructe conțin aditivi alimentari, coloranți și conservați. Cu alte cuvinte, o mulțime de E-uri care, în cazul copiilor, pot duce la probleme grave de sănătate.

Tocmai din acest motiv, iaurturile cu fructe nu sunt indicate pentru alimentația copiilor decât în cantități moderate, atrage atenția Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

"Iaurturile cu fructe sunt sănătoase și bune cu un singur amendament: să cumpărăm iaurt adevărat și să cumpărăm fructe pe care să le punem noi în iaurt. În momentul în care luăm produse gata făcute, de cele mai multe ori ele au conservanți, aditivi, coloranți, tot felul de alti adăugitori, dar mai ales zahăr", a declarat Sorin Mierlea.