mamaplus

Dr. Mihaela Bilic: ”În topul fructelor care îngrașă sunt cireșele și strugurii!”

0
//
17.06.2021

„Cireșele îngrașă teribil” avertizează nutriționistul Mihaela Bilic care spune că „pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă vor fi strugurii care bat orice.” Respectiv, ar trebui să fim foarte atenți cu cantitatea de cireșe pe care le consumăm în această perioadă, pentru că s-ar putea să rămânem surprinși de urmările nu tocmai plăcute pe care le vom vedea ulterior pe cântar. Motivul este cantitatea ridicată de zahăr pe care aceste fructe o conțin, explică specialistul

„Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte,” spune nutriționistul.

„Iar cireașa e grea. Un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare. Căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă. Dar cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă,” adaugă Mihaela Bilic.