mamaplus

Două trucuri utile pentru dezghețarea cărnii în doar 5 minute

0
//
24.11.2020

Dacă ești de părere că dezghețarea cărnii cu ajutorul cuptorului cu microunde nu este chiar cea mai sănătoasă metodă și ai nevoie de alte recomandări utile în gospodărie, îți dăm noi două soluții practice care vor funcționa garantat. Este foarte important să știi că indiferent de metoda pe care o alegi, carnea decongelată trebuie preparată imediat, fără să o pui înapoi în frigider, pentru că se va strica în aceeași zi. Să trecem la treabă!

Primul truc pentru dezghețarea cărnii: ”Cratițele salvatoare”

Așezați o oală cu gura în jos și puneți carnea pe ea. Deasupra bucăților de carne puneți a doua oală, care trebuie să fie pe jumătate plină cu apă caldă. Așteptați câteva minute și gata, carnea va putea fi folosită în mâncare. 

Există și o explicație pentru care carnea se dezgheață foarte repede în acest fel. Se știe că metalul conduce căldura. Astfel, căldura din aer va ajunge în carne și o va ajuta să se dezghețe mult mai repede. În plus, greutatea oalei care este deasupra cărnii transferă căldură pe o suprafață mai mare. 

Al doilea truc pentru dezghețarea rapidă a cărnii: Scufundarea în apă rece

Puneți carnea înghețată într-o pungă din plastic, care să se închidă foarte bine. În supermarket-uri găsiți pungi care se închid ermetic și care sunt perfecte pentru astfel de procedee. După aceea, punga în care se află carnea trebuie așezată într-o oală cu apă la temperatura camerei, nu caldă sau fierbinte. 

La fiecare 20 de minute, schimbați apa, tot cu una la temperatura camerei. Procedați în acest fel, până când carnea va fi dezghețată complet.