mamaplus

Două tipuri de crenvurști pentru copii, retrase din vânzare din cauza unui ingredient nociv

0
//
04.06.2021

Compania Family Butchers Germany GmbH (TFB) a anunțat că retrage două tipuri de mezeluri Reinert Bärchen Mortadella și Reinert Bärchen pentru că ar putea fi contaminate de cantități mici de praf de metal.  Este vorba de produsele Reinert Bärchen-Wurst, cu termen de valabilitate 07/05/2021, și Reinert Bärchen poultry sausage (Geflügel-Wurst), cu termen de valabilitate 07/01/2021.

Și Germania a anunțat retragerea acestor produse, motivând aceleași defecțiuni tehnice.

Compania Family Butchers Germany GmbH (TFB) a anunțat că retragerea produselor este din cauză că au fost găsite defecte în cursul unor controale extinse de calitate. Nu se poate exclude faptul că mici cantități de praf de metal au pătruns pe produse din cauza unui defect al utilajelor folosite în procesul de fabricare.

Totuși, TFB a decis preventiv ca, în cadrul unei retrageri publice, să retragă din comerț produse posibil afectate și să dea consumatorilor posibilitatea unui schimb. 

Consumatorii pot returna produsele afectate în magazine cu restituirea prețului de cumpărare, chiar și fără a prezenta chitanța/bonul la casă, precizează compania germană.