mamaplus

Două alimente pe care nu ar trebui să le consumi în Săptămâna Mare, chiar dacă sunt de post

0
//
26.04.2021

De astăzi a început Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. În această perioadă, se ține post, iar creștinii se roagă și rememorează chinurile Mântuitorului Isus Hristos. Există o mulțime de tradiții și obiceiuri legate de această sărbătoare, care s-au transmis din generație în generație. Când vine vorba despre perioada de post, puțini știu că există două alimente care sunt interzise în această perioadă.

Oțetul și urzicile nu sunt interzise în toate perioada Postului Paștelui, ci doar în Săptămâna Patimilor. Explicația are legătură chiar cu semnificația sărbătorilor pascale. Povestea spune că atunci când Mântuitorul Isus Hristos a fost răstignit pe cruce, el a fost bătut cu urzici, care i-au înțepat rănilor. Apoi a fost stropit și cu oțet, pentru a-i provoca o usturime insuportabilă.

De asemenea, legenda spune că la un moment dat, în timp ce era pe cruce, Mântuitorului i s-a făcut sete și a cerut apă, dar în schimb i s-au umezit buzele cu o cârpă îmbibată în oțet. De aici a pornit tradiția populară care exclude aceste două alimente, din regimul din această ultimă săptămână de post.

Așadar, oțetul trebuie să fie exclus complet din alimentație, însă poate fi folosit la curățenia casei, pentru că are proprietăți dezinfectante.