mamaplus

De ce nu ar trebui să ții laptele pe ușa frigiderului? Unde poți așeza fructele și ouăle

-
//
15.04.2022

Nu este ceva la care să ne gândim foarte mult. Dar modul în care ne organizăm alimentele în frigider ne-ar putea ajuta să facem economii și să facem mâncarea să rămână proaspătă mai mult timp. Chris Beasley, un angajat al unei companii de asigurări, a oferit câteva sfaturi pentru organizarea frigiderului. El a explicat cum trebuie să păstrăm alimentele și de ce există un sertar special pentru fructe și legume.

„Produsele din carne trebuie păstrate la rece, așa că trebuie să fie puse în secțiunea cea mai rece a frigiderului. Puteți folosi un termometru pentru a afla care este acesta. Cei mai mulți oameni vor constata că cea mai rece zonă este în spatele frigiderului, deoarece atunci când deschizi ușa, aerul mai cald ajunge mai întâi partea din față.

Fructele și legumele ar trebui să fie depozitate în compartimentele lor speciale, deoarece această parte a frigiderului nu este la fel de uscată ca restul, ceea ce înseamnă că ar trebui să păstreze totul mai proaspăt pentru mai mult timp”, a spus Chris Beasley.

Unde trebuie să ținem laptele

Cei mai mulți oameni țin laptele pe ușa frigiderului, dar acesta ar putea să nu fie cel mai bun loc dacă vrei să îl păstrezi mai mult timp proaspăt.

„Compartimentele ușilor sunt, de fapt, mai calde decât restul frigiderului. Dacă vezi că laptele tău nu ține foarte mult, încearcă să-l depozitezi în zona de depozitare principală. Condimentele și sosurile tind să aibă o durată de valabilitate mai lungă și nu trebuie păstrate la o anumită temperatură în frigider, așa că, de obicei, vor rezista bine pe ușă sau pe raftul de sus. Același lucru este valabil și pentru băuturile îmbuteliate. Sunt mai ușor de depozitat și mai comod de găsit”, a explicat Chris.

Unde trebuie să ținem ouăle

În privința ouălor, acestea se păstrează cel mai bine la temperaturi constante și trebuie să fie ținute pe raftul de sus sau pe cel din mijloc.