mamaplus

De ce nu ar trebui să mănânci niciodată vârful bananei?

-
//
01.12.2021

Câți dintre noi curățim bananele de la vârf la coadă și nu invers? Se pare că ar trebui să o facem cu totul altfel, pentru că riscăm să ingerăm un șir de substanțe periculoase dacă nu eliminăm vârful fructului.

Cercetătorii au demonstrat că în vârful bananelor există o acumulare de substanțe toxice extrem de periculoase, care arată ca un minuscul bob de mazăre de culoare brună.

Maimuțele consumatoare de banane vor desface întotdeauna o banană de la coadă, nu din vârf, tocmai pentru a evita să mănânce acea parte toxică. 

Se poate dovedi că până acum am procedat greşit în ce priveşte consumul de banane.

Încă de când a fost conştientizată posibilitatea de consum a bananelor, modalitatea nu s-a schimbat prea mult: se rupe vârful, se curăță de coajă şi se consumă ceea ce constituie miezul. Dar, se pare, că până acum cu toții greşeam când urmăm aceşti paşi.

Multiple cercetări au demonstrat că cele mai multe dintre substanțele nutritive din banane se află, de fapt, în partea pe care o aruncăm, în coajă.

Coaja de banană conține probiotice şi mai multe substanțe utile pentru organism, printre care: luteina (benefică pentru vedere şi sănătatea ochilor), potasiu şi tryptophan.