mamaplus

De ce nu ar trebui să mănânci căpșuni combinate cu zahăr?

0
//
21.05.2021

Dacă te bucuri din plin de sezonul căpșunelor și adori să te delectezi cu ele, să știi totuși că ar trebui să ții cont de un sfat important dat de nutriționiști. Niciodată nu combina căpșunile cu zahăr, întrucât îți pui în pericol sănătatea.

Mulți dintre noi alegem să punem zahăr pe căpșuni și să le consumăm ca un desert răcoros de vară. Căpșunile sunt bogate în substanțe nutitive, extrem de benefice pentru sănătatea noastră și pentru buna funcționare a organismului nostru. Aceste fructe au cel mai mare conținut de nutrienți, printre aceștia numărându-se vitamina C, potasiul, manganul, folații, fibrele și antioxidanții.

Zahărul practic anulează toți acești nutrienți și vitamine. Probabil nu vă așteptați, însă zahărul este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial. Zahărul este considerat de specialiști mai periculos decât alcoolul și țigările. Tot zahărul se face responsabil pentru diabet, bolile de inimă și chiar pentru cancer.

Autorii unui studiu spun că descoperirile lor arată că „alimentele bogate în zahăr influențează circuitul de recompensare din creier similar drogurilor care provoacă dependență”.