mamaplus

De ce murăturile trebuie să fie puse doar în borcane din sticlă

0
//
22.09.2020

V-ați apucat deja de pus murături? Folosiți bidoane din plastic sau borcane din sticlă? Care credeți că sunt mai sănătoase?

Următoarele sfaturi sunt adresate oamenilor gospodari care au început deja să pună murături - castraveți în saramură sau orice vă place.

Știm că se găsesc peste tot bidoane și tot felul de recipiente din plastic, numai bune de pus murături în ele, dar plasticul nu este cea mai bună opțiune. Cea mai sănătoasă nu este, cu siguranță!

Recipientele din plastic conțin, de cele mai multe ori, ftalați – considerați toxici din cauza efectelor estrogenice și bisfenol A – poate determina rezistență la insulină și ulterior, diabet, poate favoriza apariția cancerului, a afecțiunilor cerebrale și cardiace.

În timpul procesului de conservare cu ajutorul sării se petrec anumite reacții chimice ce facilitează trecerea produșilor toxici în alimente. Gândiți-vă la mirosul ce rămâne impregnat în bidonul din plastic, după ce ați scos murăturile. Uneori, oricât ați încerca să îl spălați cu apă și detergent, mirosul persistă. La fel cum saramura s-a impregnat în plastic, iar din plastic trec în saramură anumite substanțe.

Așadar, murăturile se pun în borcane din sticlă, nu din plastic!